Savilahti | Kuopio

Savilahti Vire-rakennus ulkoa kuvattu.

Savilahden kampuksen käyntiosoite Microkatu 1U, 70210 Kuopio.

Savon ammattiopiston sekä liiketalouden että sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja henkilökunta aloittivat syksyn 2020 opinnot uudella Savilahden kampusalueella. Kampuksen kotipesänä on Vire-niminen rakennus, joka on viralliselta nimeltään U-rakennus.

Vuodesta 2022 lähtien kaikki Savon ammattiopiston Kuopion toiminta siirtyy suurelta osin Savilahteen. 

Savon ammattiopiston kampuksen lisäksi Savilahden alueella on Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksia. Lisäksi alueella on kymmeniä yritystä ja lukuisia kauppoja. Savilahden alueelle rakennetaan myös koteja tuhansille ihmisille. Savilahti Kuopio -sivustolta löytyy kattavasti tietoa Savilahden alueesta ja palveluista. 

 

Savilahden kampuskartta.

Liikkuminen Savilahteen

Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa; matkaa torille tulee noin kolme kilometriä. Kulkeminen Savilahteen ja takaisin on jouhevaa. 

Julkinen liikenne

Savilahteen kulkee hyvin linja-autoja. Linja-autopysäkit ovat aivan Vire-rakennuksen läheisyydessä, joten kävelymatka pysäkiltä kampukselle on lyhyt. Kuopion joukkoliikenteen aikataulut löytyvät Vilkku-reittioppaasta. Linja-autoaikataulut päivittyvät reittioppaaseen loppukesän aikana.

Liikkuminen pyörällä ja jalan

Kuopiossa on hyvät ja kattavat kevyen liikenteen väylät. Savilahden kampusalueelle pääsee kävellen ja pyörällä joka suunnasta. Pyöräparkit löytyvät aivan Vire-rakennuksen kupeesta. 

Kuopion kaupungilla on vuokrakäytössä Vilkku-fillareita, jotka ovat sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Myös Savilahdesta löytyy Vilkku-pyöräasema. Vilkku-fillareiden hinnasto ja muuta hyödyllistä tietoa kaupunkipyöristä löytyy Vilkku-sivuilta.

Parkkipaikat

Mopoille ja moottoripyörille löytyy parkkipaikka aivan Vire-rakennuksen päädystä. Pysäköintialueet opiskelijoiden autoille ovat pienen kävelymatkan päässä. Opiskelijapysäköintiin varattu kaksi erillistä pysäköintialuetta Neulamäentien varrelta Karting-radan pysäköinnistä sekä Neulaniementien varrelta. 

  • Pysäköinti sallittu opiskelijapysäköintiin varatuilla alueilla arkisin ma-pe klo 7–16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.
  • Karting-radan pysäköintialueella pysäköinti opiskelijaluvalla vain klo 16 saakka, HUOM! Klo 16 jälkeen pysäköinti on sallittu pysäköintikiekolla (10 tuntia).
  • Neulaniementien alueella vapaa pysäköinti klo 16 jälkeen.
  • Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15 €/kk – lupa myönnetään vain Savonia ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan.
  • Opiskelijapysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen (maks. 2 ajoneuvoa).
  • Luvan voi lunastaa KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä korttimaksulla.

Opiskelijoiden avaimet

Opiskelijat tarvitsevat avaimen, jotta liikkuminen Savilahden kampusrakennuksessa on mahdollista. Avaimena toimii sähköinen kulkulupa, ja avaimet ovat henkilökohtaisia. Opiskelijat saavat avaimet kuvallista henkilötodistusta vastaan lukuvuoden aluksi. Opiskelija allekirjoittaa erillisen sopimuksen avaimenluovutuksesta KPY Novapoliksen kanssa.

Henkilöllisyystodistuksen lisäksi alaikäiset tarvitsevat huoltajan allekirjoituksen avaimenluovutussopimukseen, jonka postitamme kesän aikana kotiin. Jos alaikäisellä ei ole kuvallisista henkilöllisyystodistusta, kuvaton Kela-kortti käy. Sopimus on palautettava täytettynä, kun opiskelija noutaa avaimen.