Miten aloitat opinnot?

Kolme opiskelijaa istuvat omilla isoilla nojatuoleillaan tietokoneet sylissään.

Opintojen alku uudessa koulussa on jännittävää. Rakennukset ovat suuria. Ihmisiä on paljon. Jopa koko kaupunki voi olla täysin uusi. Ei tarvitse huolestua!

Aloitus- eli starttipäivien aikana tutustut koulurakennukseen, toisiin uusiin opiskelijoihin, koulun opettajiin, muuhun henkilökuntaan ja omaan tutkintoosi. Sinä teet lähtötasotestit, joiden avulla selviää mahdollinen avun tarve opinnoissa. Tutoropettaja eli oma opettajasi hankkii sinulle ja ryhmällesi opinnoissa tarvittavat asut, varusteet, työvälineet ja oppimateriaalit.

Opiskeluasi varten sinä suunnittelet yhdessä tutoropettajasi kanssa oman HOKS:n eli henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman. HOKS:iin kirjoitetaan kaikki tärkeät asiat opiskelua varten. Kysy rohkeasti, jos jää joku asia epäselväksi.

Aloitus

Alku voi olla jännittävä. Tässä vinkkejä ja ohjeita ensimmäiseen päivään.

  • Jos haluat käydä koululla jo ennen ensimmäistä koulupäivää tai sinusta tuntuu vaikealta tulla paikalle, soita tai lähetä viesti tutoropettajallesi tai opinto-ohjaajallesi. Tiedot löytyvät Wilmasta.
  • Tule ajoissa paikalle. Jos et pääse tulemaan ollenkaan, ilmoita asiasta tutoropettajallesi tai opinto-ohjaajallesi.
  • Jos et löydä oikeaa kokoontumispaikkaa, kysy neuvoa vahtimestarilta, opiskelupalvelupisteestä tai keneltä tahansa koulun henkilökunnan jäseneltä. Heidät tunnistat kaulassa roikkuvasta kuvallisesta henkilökortista. Tule paikalle, vaikka olisit jo myöhässä.
  • Ota mukaan alkuperäiset todistuksesii.
Kolme opiskelijaa sohvalla tietokoneen kanssa

Starttipäivät

Uusien opiskelijoiden starttipäivissä esittelemme

  • koulun: tutustumiskierros koulurakennuksen tärkeisiin paikkoihin.
  • ihmisiä: tutoropettaja, opinto-ohjaaja, oman tutkintosi opettajat, terveydenhoitaja, kuraattori, psykologi, opiskelijapalvelupisteen työtekijät, vahtimestari...
  • oman tutkinnon, rahoitusmahdollisuudet ja ruokailun.
  • tietokoneen ja harjoittelemme ohjelmistoja.

 

Opintojen aluksi teemme lähtötasotestit. Niiden avulla selviää mahdollinen avun tarve kieliopinnoissa ja matematiikassa.