Lääkeala

Opiskelija täyttää lääkevarastoa.

Lääkeala on tärkeä osa terveydenhuoltojärjestelmäämme. Alalla kehitetään, tutkitaan ja valmistetaan erilaisia lääkkeitä. Lääkealan piiriin kuuluvat myös logistiikka, jakelu sekä lääkkeiden oikeaoppisen käytön ohjaaminen ja seuranta. Jos olet kiinnostunut lääkealasta ja haluat tehdä tärkeää hyvinvointialan työtä, Savon ammattiopiston lääkealan opinnot ovat oikea valinta sinulle.

Perusopinnoissa kerrytät kattavan osaamisen eri osa-alueilta sekä opit noudattamaan lääkealan säädöksiä ja määräyksiä. Potilas- ja asiakasturvallisuus ovat sinulle sydämen asia. 

Lääkealan perustutkinnon suorittaneena osaat hyödyntää ammatillista osaamistasi esimerkiksi lääkealan laatutyössä sekä logistiikan ja tietotekniikan tehtävissä. Valinnaisten tutkinnon osien avulla kerrytät erikoisosaamista esimerkiksi lääkkeiden valmistuksesta, automaatiolaitteiden käytöstä, somistuksesta ja markkinoinnista, tietotekniikasta tai tuoteryhmän ylläpidosta.

Vaikka lääkealan työtehtävät ovat vaihtelevia, työsi keskiössä on aina asiakas. Asiakkaiden turvallisuus ja hyvinvointi on lääkealan peruskivi. 

Opiskelija katsoo lääkepurkkia.

Osaamisalat 

Lääkealan osaamisalat ovat

  • apteekkiala (sairaala-apteekkityö)
  • lääkeala (lääketeollisuustyö). 

 

Apteekkialan osaamisalalta valmistut lääketeknikoksi apteekkityöhön. Lääkealan osaamisalalta valmistut lääketeollisuudessa tai lääkekeskuksissa toimivaksi lääketeknikoksi.

Tulevaisuuden työ 

Lääketeknikkona työskentelet yksityisellä tai julkisella sektorilla logistiikan, toimistotehtävien, tietotekniikan, tuotannon, kliinisen tutkimuksen, myyntilupa-asioiden, tuotekehityksen tai viranomaistoiminnan tehtävissä. Keskeisiä työpaikkojasi ovat apteekit, sairaala-apteekit, sairaaloiden ja terveyskeskusten lääkekeskukset, lääketehtaat ja lääketukkukaupat. 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kemppainen Heli
Kemppainen Heli
koulutuspäällikkö Kuopio
hyvinvointi
kauneudenhoito (hiusala, kosmetologit)
välinehuolto
hierojakoulutus
lääkeala
jalkojenhoito
kipsaus
obduktiopreparaattori
immobilisaatiohoito
puhtaus- ja kiinteistöpalvelut
suojeluvastaava (lohko D)
PL 87 (Presidentinkatu 1)
70101 Kuopio