Hius- ja kauneudenhoitoala

Parturi leikkaa miehen hiuksia.

Päästä luovuutesi ja visuaalisuutesi valloilleen hius- ja kauneudenhoitoalan opinnoissa. Jos sydämesi sykkii kauneudelle ja hyvinvoinnille, hius- ja kauneudenhoitoalalla pääset toteuttamaan itseäsi inspiroivassa ympäristössä ja ammattitaitoisten opettajien ohjastamana.

Tutustu tutkintoihin koulutuskalenterissa:

 

Työ kysyy kädentaitoja, estetiikan tuntemusta ja asiakaspalveluhenkeä. Tehtäväsi on luoda asiakkaille rentouttavia ja korkealuokkaisia kokemuksia, sillä useammalle meistä hius- ja kauneudenhoitoalan palvelut ovat hetki luksusta arjen kiireen keskellä. 

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneena sinulla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustilanteiden lisäksi tunnet tuotteet ja hoidot sekä kykenet vastaamaan työ- ja asiakasturvallisuudesta.

Tutkinnon suorittaneena sinulla on hius- ja kauneudenhoitoalan perusosaamisen lisäksi osaamisalasi mukainen erikoistuneempi osaaminen. 

Kädet hierovat naisen kasvoja.

Osaamisalat

Hius- ja kauneudenhoitoalalla voit valita neljän osaamisalan väliltä:

  • ihonhoito
  • hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonta
  • kampaajatyö
  • parturityö
     

Valitset osaamisalasi opintojen alkaessa ja opinnot toteutuvat, jos osaamisalan valinneita on riittävästi. Jokaisen osaamisalan opintoihin otetaan kerrallaan enintään 22 opiskelijaa. 

Ihon hoidon osaamisalalta valmistut kosmetologiksi. Luot upeita meikkejä ja maskeerauksia, taidat hyvinvointia edistävät hoidot sekä osaat suositella asiakkaalle sopivat kauneudenhoitotuotteet. 
 
Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalalta valmistut kosmetiikkaneuvojaksi. Olet myynti- ja trenditaitoinen asiakaspalvelija, joka tuntee meikkaustekniikat, kosmetiikkatuotteet sekä ihon- ja hiustenhoidon. 
 
Kampaajatyön osaamisalalta valmistut kampaajaksi; asiakaspalvelutaitoiseksi visionääriksi ja hiusalan ehdottomaksi ammattilaiseksi. 
 
Parturityön osaamisalalta valmistut parturiksi. Osaamistasi ovat hiustenleikkaukset parturityötekniikoilla, parrankäsittely ja kampaukset. 

Meikkituotteita pöydällä.

Tulevaisuuden työ 

Kauneudenhoitoalan ammattilaisena työskentelet joko hius- tai kauneudenhoitoalan yrityksessä tai itsenäisenä yrittäjänä. Voit myös työllistyä erilaisiin koulutus-, konsultointi- ja myyntitehtäviin, teattereihin tai viihdealalle. 

Nainen kuivaa miesasiakkaan hiuksia hiustenkuivaimella.

Täydennyskoulutus

Perustutkinnon lisäksi voit opiskella hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon ja muita täydennyskoulutuksia.

Täydennyskoulutukset on tarkoitettu hiusalan ammattilaisille, joilla on alan perustutkintoa vastaava osaaminen ja työkokemusta.

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kemppainen Heli
Kemppainen Heli
koulutuspäällikkö Kuopio
hyvinvointi
kauneudenhoito (hiusala, kosmetologit)
hierojakoulutus
puhtaus- ja kiinteistöpalvelut (Kuopio)
puhdastilakoulutus
SakkyShop Putik (Savilahti)
PL 87 (Hehkukatu 1)
70101 Kuopio