Palvelut Meiltä EkoCentriasta saat asiantuntevaa tukea kohti kestäviä ruokapalveluja. Tarjoamme sekä asiantuntijapalveluita että monipuolisia koulutuksia. Jokainen kokonaisuus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiantuntijapalvelut Konsultointi Tarjoamme asiantuntijuutta ja koulutuksia esimerkiksi kunnan tai muun julkisen hankintayksikön hankintastrategian kehittämiseen lähi- ja luomuruokahankintojen suunnitteluun ja toteutukseen ammattikeittiöiden kestävän kehityksen kartoitusten ja kehittämissuunnitelmien tekemiseen ruokalistasuunnitteluun kasvisruokareseptiikan kehittämiseen Selvitykset ja arvioinnit Esimerkkejä toteuttamistamme selvityksistä ja arvioinneista Luomun käyttöhintalaskelma -luomua ruokalistalle ilman lisäkustannuksia (2016) Pohjois-Savon biotalousosaajat (2014) Kestävän luonnonvaratalouden merkitys ammatilliseen tutkintorakenteeseen (2013) Lautaslaatuselvitys (2012) Lähiruokaselvitys (2012) Tilaisuudet ja webinaarit Järjestämme muun muassa ruokapalveluiden kestäviin toimintoihin liittyviä tilaisuuksia ja webinaareja. Aiheina esimerkiksi: Koulujakelutuki paikallisten tuotteiden käytön vauhdittajana Dynaamisella hankintamenettelyllä alueellisia yrityksiä tarjoajiksi Innovatiivisuudella paikallisuutta ruokalistalle Tietoa ja kokemuksia innovaatiokumppanuudesta Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä Aterian seminaarissa etsittiin toivoa ja tekoja ympäristöahdistukseen Julkisia hankintoja voi tehdä myös pienhankintoina Ruokapalveluhankintojen kilpailutus vastuullisuuskriteereitä hyödyntäen Ruoan tuotannon ja jalostuksen ympäristövastuullisuus taloudelliseksi hyödyksi Webinaarien materiaalit löytyvät Maaseudunhankinnat.fi-sivuilta. Koulutukset Alla on esimerkkejä koulutuksista, joita voimme järjestää. Valmiiden koulutusten lisäksi räätälöimme palveluita asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Hankintavalmennus Valmennuksessa perehdytään julkisiin hankintoihin sekä hankintayksikön että tarjoajan näkökulmasta. Koulutus antaa tukea mm. hankintailmoitusten ja tarjouspyyntöjen löytämiseen sekä tuleviin tarjouskierroksiin valmistautumiseen. Koulutuksessa tutustutaan esimerkkien avulla tarjouspyyntöihin ja tarjouksiin sekä niiden ongelmakohtiin sekä tutustutaan sähköiseen tarjouspalveluun. Lisätietoja sari.vaananen(at)sakky.fi puh. 044 785 4025 Vastuullisuus ruokapalveluissa Ruokapalveluhenkilöstölle suunnattu puolen päivän koulutus, jossa käydään läpi ruokapalveluiden keskeiset ympäristövaikutukset sekä esitellään käytännönläheisesti keinoja ympäristövaikutusten vähentämiseen ammattikeittiöiden toiminnassa. Lisätietoja anu.arolaakso@sakky.fi, puh. 044 785 4048 | sari.vaananen@sakky.fi, 044 785 4025 Luomu ammattikeittiössä Koulutus antaa perustiedot luomutuotannosta, luomuraaka-aineista sekä niiden käytöstä ammattikeittiössä. Koulutuksessa tutustutaan myös ammattikeittiöille suunnattuun Portaat luomuun -ohjelmaan. Neljän tunnin koulutus on suunnattu ruokapalveluhenkilöstölle. Lisätietoja anu.arolaakso(at)sakky.fi puh. 044 785 4048 Ympäristövastuullinen kasvisruokakokki Ammattikeittiöissä työskenteleville esimiehille ja kokeille suunnattu 8 opintopisteen koulutus (90 h). Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa itsenäisesti toteuttaa ympäristövastuullisten kasvisruokien suunnittelua ja valmistusta omassa työyksikössään. Lisätietoja maija.rissanen(at)sakky.fi puh. 044 785 3322 Ravitsemussuunnittelu ja kestävä kehitys Ruokalistasuunnittelu on yksi tärkeimmistä ruokapalvelun toiminnoista myös ympäristövaikutusten hallinnan näkökulmasta. Koulutuksessa annetaan eväitä kestävän kehityksen mukaiseen ruokalistasuunnitteluun, jossa otetaan huomioon mm. ravitsemussuositukset ja ympäristövastuullinen lautasmalli. Koulutus soveltuu ruokapalvelualan ammattilaisille, jotka osallistuvat ruokalistasuunnitteluun. Koulutus kestää kuusi tuntia. Lisätietoja maija.rissanen(at)sakky.fi puh. 044 785 3322