Mikä ihmeen triggerpiste?

Mitä ihmeen liipasinpisteitä ihmisestä voi löytyä? Trigger tarkoittaa suomeksi aseen liipasinta. Kun hieroja asiakasta hieroessaan sattuu sopivasta kohdasta painamaan, niin asiakas tosiaan saattaa säpsähtää ja ähkäistä kivusta ja melkein karata hierontapöydältä. Hieroja siis "ampuu" kivun esiin. Eivät nämä tämän laatuiset kipupaikat mitään harvinaisia ole, aina silloin tällöin niitä jokaiselle hierojalla vastaan tuleen. Tärkeää on siis tietää, miten toimia, kun todella aran ja kipua joskus laajallekin alueelle heijastavan kipupisteen löytää. Kehon eri alueiden triggerpisteiden tutkimista ja hoitoa on nyt viikon verran harjoiteltu. Nämä kuuluvat hierojan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osaan Kivun hoito. Osana hierojan ammattitutkintoa suoritetaan valinnaisena tutkinnon osana yksi hierojan erikoisammattututkinnon tutkinnon osa, joka Savon ammattiopistossa on Kivun hoito. Niinpä nyt kaivellaan ensi omasta ja kanssaopiskelijan kropasta ne kaikkein kipeimmät paikat ja hoidetaan niitä jääpalahieronnalla, painantatekniikalla ja venyttelyillä. Näin triggerpisteitä uskaltaa sitten asiakkailtakin hoitaa.  Ja samalla tulee mukavasti kerrattua syksyn aikana opittua antomiaa. Anatomian osaamista kun ensi viikolla erityisesti tarvitaan.

Lue lisää Triggerpisteistä

http://www.theseus.fi/handle/10024/35417

 

Samalta kirjoittajalta

Mikä kehon osa?

No polven turvotusta vähentävä kinesioteippaushan se siinä komeilee. Viimeinen kuukausi opinnoista on pyörähtänyt käyntiin.

7.5.2019

Taas yksi näyttö takana

Nyt on jännät paikat, onnistuinko hyvin viimeisessä pakollisessa tutkinnon osassa, hieronta hoitotapahtumana!

25.4.2019

Kivun hoidon menetelmiä

Hierojaopiskelijan kevätlukukausi on ahkeraa hieronnan taitojen syventämistä. Paljon käytännön työtä erilaisten potilaiden parissa.

28.3.2019

Tuoreimmat