Ympäristöosaamisen merkitys kasvaa Pohjois-Savon yrityksissä

16.8.2021
Koulutus tekee hyvää.

Ympäristöosaaminen Pohjois-Savon menestystekijänä –webinaari järjestetään perjantaina 20.8. klo 14-15. Ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuuden avaa Sitran johtaja Mari Pantsar. Mukana keskustelemassa ovat Kuopion alueen kauppakamarin johtaja Johanna Haapakorva, Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Marko Korhonen, Kiinteistö-KYS:n toimitusjohtaja Juhani Simpanen ja Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve. Tilaisuudessa esitellään pohjoissavolaisten yritysten ympäristötyötä.

Kysyntä ympäristövastuullisille ratkaisuille kasvaa, joten yritysten ympäristövastuullisuuden kehittäminen lisää myös niiden kilpailukykyä. Viime vuosina pohjoissavolaisten yritysten ympäristövastuullisuutta on edistetty tuloksellisesti Ympäristöosaamisesta alueellinen menestystekijä -hankkeessa (YMOSA).

”Tarjoamamme tuki ja apu on otettu ilolla vastaan. Moni toimija on miettinyt vastuullisuuskysymyksiä ja halunnut viedä toimintaansa kohti kestävämpiä ratkaisuja, mutta yksin ja ilman syvempää osaamista, konkreettisia tekoja ja muutoksia voi olla haasteellista tehdä arjen pyörityksessä”, kertoo projektipäällikkö Anu Salo Savon koulutuskuntayhtymästä.

Mukana YMOSA-hankkeessa on ollut pohjoissavolaisia yrityksiä ja julkisia organisaatioita, joiden kanssa on laadittu mm. ympäristöjärjestelmiä (Ekokompassi ja ISO 14001), vastuullisuusvaatimuksia hankinnoille ja alihankinnoille sekä kehitetty energiatehokkuutta ja jätehuoltoa. Yritykset ovat myös ottaneet askeleita kohti aktiivista ympäristöviestintää mm. laatimalla ympäristöraportteja. 

Ilmoittaudu mukaan Ympäristöosaaminen Pohjois-Savon menestystekijänä -loppuwebinaariin tästä.  Tilaisuus on avoin kaikille.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja hankkeesta

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Salo Anu
projektipäällikkö
kehityspalvelut
hanketoiminta
Kestävä kehitys ja ympäristövastuu
PL 87 (Sammakkolammentie 2)
70101 Kuopio

Lue lisää

Terveiset huoltajille

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve lähettää videoterveiset (vimeo) opiskelijoiden hu

1.9.2021