Viksu Kuopio -tunnus osoituksena ympäristövastuullisuudestamme

9.11.2021
Viksu kuopio -logo.

Savon koulutuskuntayhtymä on saanut Kuopion kaupungilta Viksu Kuopio -tunnuksen osoituksena ansiokkaasta, vaikuttavasta ja näkyvästä työstään resurssiviisauden ja kiertotalouden edistämiseksi.

Tunnus myönnetään organisaatiolle, joka omilla teoillaan parantanut ympäristövastuullisuuttaan ottamalla resurssiviisauden osaksi arkea ja valitsemalla kehittämistoimenpiteensä kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

- Arvostamme huomionosoitusta, joka tulee pitkäjänteisestä ja laaja-alaisesta työstä. Oman toiminnan lisäksi pyrimme edistämään koko maakunnan kestävän kehityksen etenemistä kouluttamalla sekä toteuttamalla kehittämishankkeita yhdessä yritysten, kuntien ja yhteisöjen kanssa, sanoo kuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

- Aihe on läpileikkaava meidän toiminnoissamme, ja haluamme olla siinä edelläkävijä koulutusorganisaatioiden joukossa Suomessa sekä tehdä kansainvälistä yhteistyötä osaamisen lisäämiseksi, jatkaa Helve.

Kaupungintalon juhlasalissa ihmisiä.
Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen jakoi Viksu Kuopio -tunnukset kaupungintalon juhlasalissa tiistaina 9.11. Kuvassa vasemmalta: kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, Aku Taira (Kuopas), Heikke Helve (Sakky), Maija Karkkonen ja Hannu Koponen (Mestar Kuopio Oy), Kirsti Turunen ja Aino Sahi (Kuopion kansalaisopisto). Kuva: Vicente Serra/Kuopion kaupunki.

 

Tunnuksen myöntäneen ohjausryhmän perustelut:

”Savon koulutuskuntayhtymän visiona on olla kestävän tulevaisuuden tekijä ja päämääränä onkin edistää ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuutta niin omassa toiminnassaan kuin työelämässä.

Savon koulutuskuntayhtymä on asettanut päämääräkseen

  • olla kestävän kehityksen sertifioitu oppilaitos vuonna 2023,
  • laatia kaikille ammattialoille ympäristövastuullisuuden osaamislupaukset 2022 ja
  • vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 50% vuoden 2019 tasosta vuoteen 2025 mennessä.”

 

Lisäksi:

  • ”Sakky on myös laskenut oman toimintansa hiilijalanjäljen.
  • Uudet kampukset rakennetaan Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti ja hankinnoille asetetaan ympäristövastuullisuuden vaatimuksia.
  • Sakkylla on oma kiertotalouskoordinaattori, joka vastaa irtaimiston uudelleenkäytön organisoinnista.
  • Omaa ympäristökädenjälkeään Sakky pyrkii kasvattamaan kouluttamalla ympäristöosaavia ammattilaisia, tukemalla maakunnan organisaatioiden ja yritysten ympäristötyötä ja kehittämällä ympäristövastuullisten työelämän toimintamalleja.
  • Sakkyn kestävän kehityksen mukainen toiminta on organisoitua ja järjestelmällistä ja heillä on nimetty toimipistekohtaiset vastuuhenkilöt ja -tiimit.
  • Sakky on lisäksi julkaissut omaa ympäristöraporttiaan vuodesta 2009 saakka.”

 

Viksu Kuopio -tunnustukset jakaa Kuopion resurssiviisausohjelman ohjausryhmä. Tunnuksen tarkoituksena on kannustaa kaikkia päästöjen ja jätteiden vähentämiseen sekä muihin resurssiviisaisiin tekoihin. Tänä vuonna tunnukset saivat Savon koulutuskuntayhtymän lisäksi Kuopion kansalaisopisto, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy ja Mestar Kuopio Oy. Palkinnot jakoi Kuopion kaupungintalolla kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen.

Lue Kuopion kaupungin tiedote (kuopio.fi). 

Lue lisää