Uudet opiskelijat osallistuvat heinäkuussa opintojensa suunnitteluun

12.4.2021
tyttö ja läppäri liiketalous

 

Kaikkien elokuussa opintonsa aloittavien uusien opiskelijoiden omien henkilökohtaisten opintojen suunnittelu käynnistyy heinäkuussa.

Opintojen etukäteissuunnittelu koskee sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta tulevia uusia opiskelijoita.

 

”Varaslähtö” opiskeluihin  

Etukäteen tehdyn suunnittelun avulla opiskelijoiden lukuvuosi pyörähtää sujuvasti käyntiin suoraan alan opintoihin heti ensimmäisestä viikosta alkaen.

Opiskelijaksi valittu saa valintakirjeen mukana ohjeet Wilmassa olevien HOKS-tehtävien (Henkilökohtainen Osaamisen Kehittämissuunnitelma) suorittamiseen. Hän tutustuu ennen koulun alkua tehtävien kautta esim. tuleviin opintoihinsa ja ammattiinsa sekä miettii opiskeluvalmiuksiaan.

 

Mitä tarkoittaa käytännössä?

HOKS-tehtävän vastauksiin perustuva henkilökohtainen keskustelu käydään yhdessä tutoropettajan, opiskelijan ja tarvittaessa huoltajan kesken heinäkuun viimeisellä viikolla (vko 30).

Keskustelu käydään koronaohjeistukset huomioiden koululla tai teams-yhteyden kautta. Valintakirjeen mukana tulee ohje keskustelun ajanvaraukseen. Keskustelu on vapaamuotoinen ja kestää n. puolesta tunnista tuntiin.  Myös alaikäisten opiskelijoiden huoltajia tiedotetaan opintojen suunnittelusta sekä henkilökohtaisen ajan varauksesta.  

 

Keskustelu koululla vai Teams-yhteydellä?

Valinta keskustelun toteutukseen tehdään Wilmassa. Jos opiskelija haluaa käydä  HOKS- keskustelun henkilökohtaisesti koululla, hän pääsee jo ennakkoon kurkistamaan tulevaan kouluunsa,  saa samalla ensikosketuksen henkilökuntaan ja opintoihin. Teams-yhteys on mahdollinen ja varteenotettava vaihtoehto esim. koronatilanteesta johtuen.

Koululla järjestettävä lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 2.8.2021. 

Olemme meille hakevan ja valitun nuoren tukena opiskeluissa heti ensihetkistä lähtien. Opintojen hyvässä etukäteissuunnittelussa tehdään pohjatyötä opintojen onnistumiselle ja ammattiin valmistumiselle. Siitä on hyvä ponnistaa oman uran alkuun. Tai jatko-opintoihin.

Lue lisää