TaitajaFest kokosi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijat ja työnantajat Savilahteen

16.4.2024
Kaksi ihmistä nojaa pöytään side silmillä ja kaksi ihmistä juontaa. Alkamssa on mocktailin teko haaste.

TaitajaFest osoittautui menestykseksi, kun majoitus-, ravintola- ja talousalan työnantajat sekä tulevaisuuden ammattilaiset kohtasivat Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa. Tapahtuma sai alkunsa Maran vetovoimahankkeen Kuopion alueen työryhmän aloitteesta, ja mukana suunnittelussa oli opiskelijoita monista eri kouluista ja koulutusasteilta.

Aamupäivällä kampuksella vieraili 200 kahdeksasluokkaista Leppävirran, Iisalmen ja Kuopion Neulamäen ja Puijonsarven yläkouluista. Tapahtuma tarjosi mahdollisuuden tutustua monipuoliseen matkailu-, ravitsemis- ja talousalaan, sen koulutuksiin ja työpaikkoihin. Vierailijaryhmät kiersivät alan oppimisympäristöissä, joissa oli erilaisia rastitehtäviä ja kilpailuja. Tahtia ylläpitivät suositut tubettajat Mikirotta ja Boheemi. Yläkoululaiset antoivat tapahtumasta pelkästään positiivista palautetta ja kuultiinpa myös ilonkiljahduksia, kun jännitys purkaantui.

Iltapäivällä tapahtuma muuttui rekrymiitiksi, jolloin kampukselle saapui myös yrityksiä ja kesätöitä miettiviä alan opiskelijoita ja lukiolaisia. Kampuksen aulan täytti kansainvälinen tunnelma. Juttelun ja tutustumisen lomassa tubettajat Mikirotta ja Boheemi haastoivat opiskelijoita haasteisiin kuten servietin taitto, kananmunan valkuaisen vatkaus ja savolaisten ruokien sokkomaisteluun. DJ piti tunnelmaa yllä.

- Kaikki osapuolet olivat todella tyytyväisiä tapahtuman onnistumiseen. Seuraava Taitajafestin päivämäärä lyötiin jo lukkoon, ja vuonna 2025 tapaamme helmikuun 6. päivä, kertoo toimitusjohtaja Eeva Mertanen Ravintolamestareilta.

Vuoden 2025 tapahtumassa tavoitteena on rastitehtävien laajentaminen sekä turvallisuusalan ja tapahtumapuolen vahvempi esiintuominen.

Tapahtuman mahdollistivat MaRa ry, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Savonia- ammattikorkeakoulu, Ravintolamestarit, Vararengasravintolat, Konttiravintola Morton, Pernod Ricard Finland, Anora, Olvi, Suomen Alkoholitukku, Lignell&Piispanen, Osuma ja Kespro.

 

Lisätietoja 

Kuva yhteystiedosta Pousi Kimmo
Pousi Kimmo
koulutuspäällikkö Kuopio
matkailu ja ravitseminen
catering
elintarvikeala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Lue lisää