Taitaja2024: Savon ammattiopiston mitalikahveilla kuultiin yllätyspuheita

29.5.2024
Aleksi Valjakka kättelee Petteri Makkosta.

Taitaja2024-kultamitalisti Aleksi Valjakka (vas.) ja Taitaja2024-kilpailujohtaja Petteri Makkonen

**

Eilen kokoonnuimme mitalikahvien merkeissä koko Savon ammattiopiston Taitaja2024-joukkueen voimin. Virallisten kiitospuheiden ja kunniakirjojen jaon jälkeen alkanut vapaasana yllätti positiivisesti kaikki paikallaolijat. Katso kuvat.

Lajin 103 automaalaus kultamitalisti Milla Lehtinen halusi jakaa oman kokemuksensa siitä, miten merkityksellinen kilpailu on ollut hänelle sen jälkeen, kun hän muutti vuosi sitten Vihdistä Savoon:

- Minusta tuntuu, että olen vasta nyt tutustunut ihmisiin täällä. Ennen en tuntenut ketään, mutta nyt minulle moikkaillaan. Taitaja2024-kokemus rohkaisi minua tutustumaan uusiin ihmisiin.

Heikki Helven ja Milla Lehtinen keskustelevat.
Kuntayhtymän johtaja Heikki Helve (vas.) ja automaalauksen kultamitalisti Milla Lehtinen (oik.).

Lajin 306 puhdistuspalvelun mitalistit Zahwa Salhi Ep Sene ja Ngalula Bombimbo kiittivät vuolaasti kilpailuhuoltajaansa Piia Nissistä, joka auttoi heitä koko sydämellään ja loi uskoa jokaiseen kilpailupäivään, vaikka kilpailijoiden oma itseluottamus hetkittäin horjuikin.

- Minä olin viimeinen kilpailija, joka pääsi semifinaaliin. Uskoin itseeni ja minusta tuli ensimmäinen! Ngalula iloitsee kultamitalistaan.

Hiusalan opettaja Pasi Lensu, joka toimi ensimmäistä kertaa Savon ammattiopiston kilpailuhuoltajana, kertoi olevansa vaikuttunut opiskelijoiden aktiivisuudesta ja henkilökunnan valtavasta panoksesta tapahtuman järjestelyissä. Mitalikahveilla vallitsi aito ylpeyden tunne ammatillisesta koulutuksesta ja koko Savon ammattiopiston yhteisöstä. Suuret kiitokset kaikille, jotka ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet tämän hienon Taitaja2024-tapahtuman!

Zahwa Salhi Ep Sene ja Piia Nissinen halaavat toisiaan.
Zahwa Salhi Ep Sene (vas.) ja Piia Nissinen (oik.) halaavat.

Taitaja2024-tapahtumassa vieraili 59 000 ihmistä – kiitos!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Kuopiossa 20.-23.5.2024. 

Tapahtuman kävijätavoite oli 50 000, mutta mitä vielä! Saimme Taitaja2024-tapahtumaan 59 000 upeaa vierailijaa – kiitos teille jokaiselle. Etäyhteyksien päästä kisoja seurasi vielä 10 000 katsojaa, mahtavaa!

Tutustu tarkemmin Taitaja2024-lukuihin: Taitaja2024-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS! - Taitaja 2024.

Lue lisää