Taitaja2024-kisat avattiin komeasti – Yleisön eteen asteli yli 50 ylpeästi ammattilaista kisajoukkuetta

20.5.2024
Savon ammattiopiston joukkueen jäsen Ep Sene marssii lipun kanssa lavalle,

Savon ammattiopiston joukkue saapui lavalle suurin suosion osoituksin. Zahwa Salhi Ep Senen lajina on puhdistuspalvelu.

***

Taitaja2024 on täällä! Tulevien päivien aikana iloitaan opiskelijoiden onnistumisista, opitaan uutta ja koetaan suuria tunteita. Taitaja2024-kisojen aikana yli 400 opiskelijaa mittelöi ammattiosaamisen suomenmestaruuksista lähes 50 eri lajissa. Päivien aikana nähdään myös Taitaja9, joka on toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.–9.-luokkalaisille.

Kilpailupäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Torstai 23.5. huipentuu päättäjäisiin, jossa on myös palkintojenjako. Tutustu Taitaja2024-infoon

 

Ylpeästi ammattilainen näkyi ja kuului avajaisissa

Taitaja2024 avattiin komein seremonioin Olvi Areenalla Kuopiossa. Avajaisissa yleisön eteen asteli yli 50 kisajoukkuetta.

Taitaja2024-tapahtuman suojelija Jere Räisänen kuvaili Taitaja-kisaa virstanpylvääksi ja paikaksi, jossa opitut taidot kohtaavat kisatapahtuman antamat haasteet. Räisänen valmistui Savon ammattiopistosta sähköasentajaksi vuonna 2002. Taitaja-kisoista rohkaistuneena Räisänen uskalsi perustaa jo valmistumisvuonnaan oman yrityksen. Tänä päivänä Räisäsen yritys tunnetaan teollisuuden teknisiin palveluihin erikoistuneena Elcolinena, joka työllistää noin 800 ammattilaista pääosin Suomessa ja Ruotsissa.

- Taitaja-kisoissa ei ole kyse vain voittamisesta, vaikka sekin on tietysti mukavaa, vaan oppimisesta, kokemuksesta ja uusien ihmisten tapaamisesta, Räisänen sanoi.

Taitaja2024-kilpailun tervetuloasanat lausuivat Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen puheenjohtaja Sanna Kauppinen, kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sekä Taitaja2024-kisan kilpailujohtaja Petteri Makkonen.

- Taitaja2024-tapahtuman teema on ylpeästi ammattilainen. Olkaamme sitä ja näytetään mitä nykyaikainen, osaava ja työelämän tarpeita kuunteleva sekä kuulemaansa vastaava ammatillinen koulutus on, Helve lausui sanoissaan.

Tervehdyksensä Taitaja2024-avajaisiin toivat myös Kuopion apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas, Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth sekä vuoden 2023 Taitajien Taitaja Viljami Turve. Kilpailijanvalan vannoivat Lauri Mutka, Mikael Kolehmainen sekä Piia Pirhonen ja tuomarinvalan Taneli Ylinen.

Taitaja2024-kisat avasi pääjohtaja Minna Kelhä Opetushallituksesta.

- Missään muussa tapahtumassa ei ole mahdollista nähdä näin monialaisesti ammatillista osaamista ja ammatillisten kätten jälkeä, kuvaili Kelhä Taitaja-kisoja.

Avajaisten musiikista vastasi Pohjantie Junior Big Band Kuopion konservatoriolta, ja juontajana toimi Saara Närä

Petteri Makkonen, Heikki Helve ja Sanna Kauppinen seisovat lavalla.
Taitaja2024-kilpailujohtaja Petteri Makkonen (vas.) sekä Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve ja yhtämähallituksen puheenjohtaja Sanna Kauppinen toivottivat vieraat tervetulleeksi Kuopioon.

Tapahtuman suojelija Jere Räisänen pitää lavalla puhetta.
Taitaja2024-tapahtuman suojelija Jere Räisänen osallistui itse Taitaja-kisoihin vuonna 2022. Kokemuksen rohkaiseman hän perusti oman yrityksen.

Lue lisää