Taitaja2024 jää mieliin onnistumisista, auringosta ja leppoisasta fiiliksestä

23.5.2024
Nainen suojavarusteissaan maalaa autoa.

Katso kuvia Taitaja2024-tapahtumasta Kestävän tulevaisuuden tekijä. (kuvat.fi).

Taitaja2024-matka on tullut päätökseensä. Tapahtuman päättäjäisissä Olvi Areenalla oli onnen, mutta myös kaihon täyttämä tunnelma. Kilpailupäivien aikana kisattiin lähes 50 lajin suomenmestaruudesta – katso tulokset Taitaja2024-sivuilta . Savon ammattiopisto onnittelee kaikkia mitalisteja ja kaikkia finaalissa kilpailleita.

- Hienot kilpailut, toimivat järjestelyt, lukuisat kohtaamiset ja mukavat tunnelmat. Onnistumisia, elämänkokemusten hankkimisia, muutama kyynelkin ja lämpimät kohtaamiset. Niistä ja paljosta muusta täyttyi tämä viikko, kiteytti viikon tunnelmat Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Ihmisillä on ollut sopivan rento ja leppoisa fiilis, ja porukka on ollut hyvällä tuulella.
Kilpailujohtaja Petteri Makkonen

Niin ikään Taitaja2024-kilpailujohtaja Petteri Makkonen iloitsi onnistuneesta tapahtumasta. Oman osansa hienosti sujuneisiin kisapäiviin toi aurinko, joka toi mukanaan kesäistä festaritunnelmaa.

- Ihmisillä on ollut sopivan rento ja leppoisa fiilis, ja porukka on ollut hyvällä tuulella. Järjestäjän näkökulmasta tapahtuma on sujunut todella hyvin.

Makkonen kiitteli Savon ammattiopiston ja erityisesti Taitaja2024-toimiston työntekijöiden panosta, jossa töitä tapahtuman eteen on tehty tinkimättömästi ja ylpeästi ammattilaisena.

- Taitaja2024 lähti alusta alkaen oikeille raiteille ja kaikilla on ollut halu tehdä hyvä tapahtuma. Tämä aito into näkyy lopputuloksessa.

Kolme tarjoilijaopiskelijaa seisoo tuomariston edessä.
Tarjoilija-laji miteltiin keskellä Kuopio-hallia.

Makkosen mukaan 50 000 vierailijan kävijätavoite on realistista saavuttaa. Tarkat vierailijamäärät tarkentuvat toukokuun lopussa.

Taitaja2024-tapahtuman päättäjäispuheessaan opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Petri Lempinen muistutti, että kaikki Taitaja-finalistit ovat voittajia, vaikka vain osa palkitaan. Hän myös korosti, että osaaminen ja kilpailutilanteessa toimiminen on muutakin kuin ammattitaitoa. 

- Se on myös kykyä keskittyä omaan tekemiseen ympäröivän yleisön, tiukkojen aikataulujen ja vaativien kilpailutehtävien paineissa. Se on tahtoa viedä aloitettu urakka loppuun ja ratkoa eteen tulevia pulmia ja ongelmia. Se on myös niiden tunteiden hallintaa, mitä onnistumiset ja takapakit nostavat esiin.

Lue lisää