Savon koulutuskuntayhtymä varautuu koronaan

9.3.2020

Koronaviruksen leviämiseen varautuminen on ajankohtaista myös Savon koulutuskuntayhtymässä. Sakky pyrkii tässä vaiheessa jatkamaan normaalia arkeaan, mutta huomioi myös epidemian leviämisen mahdollisuuden.

Sakky noudattaa koronavirukseen varautumisessaan Opetushallitutuksen antamia ohjeita. OPH:n linjauksessa oppilaitoksia ohjeistetaan varautumaan muun muassa tilanteisiin, jossa huomattava määrä oppilaita tai opettajia on poissa tai joku sairastuu kesken koulupäivän. Lisäksi mietittävänä on toimintatavat, miten karanteenissa tai eristyksissä olevan opiskelijan opetus hoidetaan.

Varkauden lukion ylioppilaskirjoitusten osalta noudatetaan Ylioppilastutkintolautakunnan erillistä ohjeistusta.

Savon koulutuskuntayhtymä tiedotti ja ohjeisti henkilökuntaansa ja opiskelijoitaan ensimmäisen kerran asiasta 27.2., ja ohjeistusta täydennettiin tänään 9.3. Tilannetta seurataan ja siihen reagoidaan ja ohjeistusta täydennetään tarpeen mukaan.

Sakky ohjeistaa välttämään matkustamista epidemia-alueille ja koko Italiaan. Ensisijaisesti tarkastelussa ovat lähiviikkojen matkat. Henkilökunnan työmatkojen tarpeellisuudesta käydään matkakohtainen keskustelu esimiehen ja matkallelähtijän välillä.

Opiskelijoiden ulkomaanmatkoista päätös tehdään kansainvälisyyskoordinaattorin, esimiehen, ryhmänohjaajan sekä opiskelijan kanssa. Jos opiskelija on alla 18-vuotias, päätöksentekoon osallistuvat myös hänen huoltajansa. Kohdemaissa jo olevien opiskelijoihin ja henkilökunnan kotiutustarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lue alla olevista linkeistä lisää OPH:n ja ylioppilastutkintolautakunnan ohjeistuksista:

Opetushallitus: Opetustoimi ja koronavirus
Ylioppilastutkintolautakunta: Koronaviruksen leviämiseen varautuminen
 

Lue lisää