Savon ammattiopistossa jo 2000 oppisopimusta tälle vuodelle

14.9.2021
Opiskelijaryhmä varastossa trukkien edessä.

Oppisopimuksen suosio kasvaa vauhdilla Savon ammattiopistossa. Vuonna 2020 oppisopimusten määrässä saavutettiin uusi koko vuoden ennätys: 1 909 alkanutta sopimusta. Tänä vuonna 2 000:n alkavan sopimuksen rajapyykki rikkoutui jo syyskuun alkupuolella.

Työnantajat ovat hyödyntäneet oppisopimusta sekä uuden henkilökunnan rekrytoinnissa että nykyisen henkilökuntansa osaamisen kehittämisessä.

- Työvoiman tarve eri toimialoilla näkyy myös oppisopimuksen volyymeissa. Ilahduttavaa on, että yritykset ja työnantajat hyödyntävät oppisopimuksen joustavia mahdollisuuksia vuosi vuodelta näppärämmin, kertoo Savon ammattiopiston oppisopimustoiminnasta ja yrityspalveluista vastaava apulaisrehtori Jukka Kosunen.

Uusien rekrytointien lisäksi yrityksissä halutaan panostaa olemassa olevan henkilökunnan jatkuvaan oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen.

- Oppisopimusta voi käyttää täydennyskoulutustarpeissa ja erilaissa lyhyemmissä kokonaisuuksissa. Näissäkin nähdään mukava reippaan 20 prosentin kasvu viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna, Kosunen iloitsee.

 

Panostus yrityspalveluihin kantaa hedelmää

Savon ammattiopistossa on panostettu viime vuosina erityisen paljon yrityksille suunnattujen palvelujen kehittämiseen.

- Olemme iloisia ja ylpeitä, että saamme palvella savolaista elinkeinoelämää ja opiskelijoita hyvin monipuolisesti. On hienoa, että rekrytoinnin lisäksi yrityksillä riittää paukkuja henkilöstön kehittämiseen, Kosunen sanoo.

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Kosunen Jukka
apulaisrehtori
Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja
Yrityspalvelut
Oppisopimus
Kansainvälisyys
Kilpailutoiminta
PL 87 (Sammakkolammentie 2)
70101 Kuopio

Oppisopimus lyhyesti

Oppisopimuksesta on moneksi: Se on mahdollisuus opiskella työsuhteisesti mitä tahansa toisen asteen ammatillista tutkintoa, tutkinnon osia sekä syventävää koulutusta. Se tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja niin opiskelijoille oppia ja kehittää ammattitaitoa kuin yrityksille satsata tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn.

Oppisopimuksella on mahdollista osallistua myös erilaisiin tutkintoon johtamattomiin lisä- ja täydennyskoulutuksiin, joista on hyötyä työssä. Oppisopimuksessa työssä tapahtuvaa oppimista tuetaan tarpeen mukaan lähi- ja verkko-opinnoilla.

Oppisopimus on koulutuksena opiskelijalle ja työnantajalle maksuton.  

Lue lisää

Terveiset huoltajille

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve lähettää videoterveiset (vimeo) opiskelijoiden hu

1.9.2021