Savon ammattiopiston kalusteita uusiokäyttöön

22.9.2022
Ihmisiä huoneessa. neljä seisoo pöydän ympärillä ja katsoo tietokonetta ja kaksi istuu sohvalla lukemassa.

Savon ammattiopistolla on viime vuosien aikana ollut käynnissä mittavat kiinteistöinvestoinnit, kun vanhoista kampusrakennuksista on luovuttu ja tilalle rakennettu uusia. Muutoksien ja muuttojen myötä on jäänyt paljon yli myös kalusteita ja muuta irtaimistoa.

- Vanhasta uuteen siirtyessä tulee väistämättä eteen kelpo tavaraa, jota ei ole mielekästä enää uuteen siirtää. Haluamme huolehtia, että jälkeemme jää mahdollisimman vähän jätettä ja hukkatavaraa, sanoo kuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Yli jääneille kalusteille ja muille tavaroille on aktiivisesti mietitty uusiokäyttömahdollisuuksia itsellä tai myyty ja lahjoitettu niitä eteenpäin. Koulukalustelahjoituksia vastaanotti muun muassa Puijon Rotaryklubi ry, joka vei irtaimiston Pärnun alueen kouluille Viroon.

- On hienoa, että pystymme omalta osaltamme auttamaan myös eteläisen naapurimaamme koululaisia, iloitsee Helve.

 

Opiskelijat ja henkilökunta mukana uuden suunnittelussa

Turvallisuus, terveellisyys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja Savon ammattiopiston uusilla kampuksilla. Iisalmen kampuksemme sai Joutsenmerkin vuonna 2020 ensimmäisenä oppilaitosrakennuksena Suomessa, ja Suomen toinen Joutsenmerkitty oppilaitos on Varkauden kampuksemme uudisrakennus. Toivalan kampuksen uusi osa on valmiina, ja toivomme pääsevämme juhlimaan Joutsenmerkkiä siellä vielä vuoden 2022 puolella. 

Lukukauden 2022 alkajaisiksi meillä on ollut ilo toivottaa opiskelijat ja henkilökunta tervetulleeksi Kuopion Savilahden kampukselle, joka niin ikään on rakennettu Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti.

- Haluamme tarjota opiskelijoillemme ja henkilökunnallemme puhdasta sisäilmaa, runsaasti luonnonvaloa, toimivat ja nykyaikaiset tilat. Savilahdessa meillä on kaikin puolin viihtyisän opiskelu- ja työympäristön, kertoo Helve.

Savilahden kampus on suunniteltu käyttäjilleen eli opiskelijoille ja henkilökunnalle, jotka ovat olleet aktiivisesti mukana kampuksen toteutuksessa alusta alkaen.

- Halusimme luoda ympäristön ja tilan, jossa ihminen on keskiössä, ja jossa mahdollistamme oppimisen parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo apulaisrehtori Esa Juvonen.

Tilojen ja toimintojen käyttäjät ovat ideoineet tulevia oppimisympäristöjä sadoissa työpajoissa syyskuusta 2018 lähtien. He ovat kertoneet käyttäjäkokemuksiaan vanhoista kampuksista, esittäneet toiveita uusiin ja osallistuneet esimerkiksi kalustevalintoihin. 3D-työpajoissa käyttäjät saivat mahdollisuuden tutustua tuleviin tiloihin mallinnuksen avulla jo suunnitteluvaiheessa. Käyttäjäkoordinaattorit ovat olleet keskeisessä roolissa läpi vuosien, sillä he ovat välittäneet viestiä alojen ja rakennushankkeen välillä.

- Uskallamme sanoa, että Savilahden kampuksemme täyttää opiskelijoiden ja henkilökunnan odotukset ja kestää aikaa, sanoo Juvonen.

 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Nykänen Joonas
kiinteistömanageri
tilapalvelut
toimitilakiinteistöjen managerointi
ylläpito ja käytettävyyden hallinta
palvelusop. kilpailuttaminen
ulkoiset tilavuokraukset
Pres 3 liikuntasalin varaukset
siivouspalvelut
PL 87 (Hehkukatu 1)
70101 Kuopio

Lue lisää