Savon ammattiopisto keskittyy kriisiapuun

1.10.2019

Savon ammattiopiston Hermanin yksikön välikohtauksessa Kuopiossa on loukkaantunut kymmenen henkilöä, joista yksi on epäilty tekijä. Tämän lisäksi yhden henkilön tiedetään menehtyneen.  Loukkaantuneet ovat koulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. 
Tapahtumien tutkinta- ja tiedotusvastuu on siirtynyt Keskusrikospoliisille. Poliisi tiedottaa tilanteen etenemisestä twitterissä https://twitter.com/poliisiis.

Haluan esittää osanottoni kaikille tänään surua kokeneille, opiskelijoille, läheisille ja työyhteisömme jäsenille. Ajatukset ovat nyt omaisten, opiskelijoiden ja henkilökunnan jaksamisessa. Nyt on tärkeintä keskittyä kriisiapuun, toteaa Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Savon ammattiopiston moniammatillinen kriisiryhmä aloitti työskentelyn heti tapahtumasta kuultuaan. Savon ammattiopisto sekä koko kriisiryhmä kiittää kaikkia viranomaisia hyvästä yhteistyöstä.

Savon ammattiopiston kaikissa yksiköissä opiskelu jatkuu normaalin työjärjestyksen mukaisesti heti keskiviikko aamuna. Kuopiossa Hermanin osalta opiskelun jatkumisesta ja yksikköön jääneiden tavaroiden noutamisesta tiedotetaan keskiviikkona.

Opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetään kriisiapua kaikilla kampuksilla ja opiskeluhuollon henkilökunta on tavattavissa. Kriisiryhmä kokoontuu huomenna kaikissa yksiköissä. Suruliputus järjestetään kaikissa Savon ammattiopiston ja Varkauden lukio yksiköissä keskiviikkona 2.10 ja klo 12 vietämme hiljaisen hetken.

Kuntayhtymän puolelta toivomme, että kaikki kunnioittaisivat opiskelijoiden, läheisten ja henkilökunnan rauhaa käydä läpi järkyttävää tilannetta ja saada rauhassa apua sen käsittelemiseen. Näin toimien voimme jokainen osaltamme auttaa kaikkia palaamaan niin pian kuin mahdollista takaisin arkirutiineihin, Heikki Helve toivoo.

 

Heikki Helve

Kuntayhtymän johtaja / Director of Consortium

 

Savon koulutuskuntayhtymä / Savo Consortium for Education

044 785 3050

heikki.helve@sakky.fi

Lue lisää