Savolaista viherrakentamisen ja hitsauksen ammattiosaamista esiteltiin EuroSkills-kisassa Gdanskissa

11.9.2023
Kaksi nuorta hienoissa puvuissa pitävät Suomen lippua ja ovat iloisia.

Hermanni Huuskonen ja Wilhelmiina Saarijärvi voittivat hopeaa viherrakentamisessa. Kuva Rafal Furmanczyk / WorldSkills Europe.

*** 

Lauantaina 9. syyskuuta päättyneissä ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuissa nähtiin myös savolaista osaamista, kun Savon ammattiopiston opiskelijat Hermanni Huuskonen ja Teemu Laitinen kilpailivat osana Suomen ammattitaitomaajoukkuetta.

Hermanni Huuskonen kisasi viherrakentamisessa, joka suoritettiin parilajina. Parinaan Huuskosella oli Saskyn Wilhelmiina Saarijärvi. Parivaljakko suoriutui upeasti, sillä kotiin tuomisena oli hopea. Huuskosen valmentajana toimi opettaja Sanna Kivistö Savon ammattiopistosta ja kisaparin eksperttinä Thomas Vasenius Omniasta.

19-vuotias Teemu Laitinen antoi taidonnäytteensä hitsauksessa.  Laitinen sijoittui kuudenneksi, mikä oli samalla Pohjoismaiden paras sijoitus. Nuorukainen nappasi tuomaristolta kunniamaininnan keskitasoa paremmasta suorituksestaan. Laitisen taustatiimissä olivat valmentajana opettaja Jukka Saastamoinen Savon ammattiopistosta ja eksperttinä Keijo Kivioja OSAO:sta.

Alle 25-vuotiaille opiskelijoille ja valmistuneille tarkoitettu EuroSkills-kilpailu järjestettiin 5.–9.9. Gdanskissa Puolassa. Suomesta kisoihin lähti 25 nuoren joukkue.

Kaksi miestä pitää kädessään pahvihahmoa, joka esittää hitsaajaa.
Teemu Laitisen (oik.) ja Keijo Kiviojan yhteistyö toimi. Kuva: Tuija Vento / Skills Finland.

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Kosunen Jukka
apulaisrehtori
Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja
yrityspalvelut
oppisopimuspalvelut
kansainvälisyys
kilpailutoiminta
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Lue lisää