Opiskelijapysäköinti Savilahdessa

26.7.2022
3D-ilmakuva vuonna 2022 valmistuvan Savilahti-kampuksesta.

Savilahdessa opiskelijoiden autojen pysäköinnille on varattu kaksi omaa pysäköintialuetta: Neulamäentien varrelta karting-radan pysäköinnistä ja Neulaniementien varrelta. Katso havainnekartta (pdf). Molemmat ovat pienen kävelymatkan päässä. Pysäköinti on sallittu näille alueilla arkisin klo 7-16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.

Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15 €/kk – lupa myönnetään Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan. Opiskelutodistuksen voi tilata etukäteen sähköpostiin (opiskelijapalvelut@sakky.fi): tällöin pysäköintiluvan voi käydä lunastamassa ennen koulun alkua ja välttää ruuhkat. Luvan voi ostaa KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä korttimaksulla.

Polkupyörille, mopoille ja moottoripyörille löytyy tilaa aivan kampusrakennusten vierestä.

Savilahteen kulkee linja-autoja ympäri Kuopiota ja Siilinjärveä. Lue lisää ja katso aikataulut ja hinnat Vilkku-sivulta.

Huomioittehan, että Prisman parkkipaikat on varattu kauppakeskuksen omille asiakkaille. 

 

Lyhytaikainen ja vierailijoiden pysäköinti

Savilahdessa on myös käytössä KPY Novapoliksen pysäköintitalo, joka sopii muun muassa lyhytaikaiseen ja vierailijoiden pysäköintiin. Esimerkiksi HOKS-viikolle saapuvien huoltajien on hyvä varautua lunastamaan pysäköintioikeus.

Pysäköinti maksetaan Novapoliksen hinnoittelun mukaan. Pysäköintitalo on kaikille avoin, ja hinta perustuu käytettyihin parkkitunteihin. Koko päivän pysäköinnin hinta on noin 9 €/pvä.

 

Saapuminen kampukselle Microkadun kautta

Savilahdessa Sarastuskaaren ja Hehkukadun viimeistelytyöt ovat vielä käynnissä, ja nämä tiet eivät ole käytössä. Näin ollen saapuminen kampusalueelle on Neulaniementien ja Microkadun kautta.

Lue lisää