Mukana yhteisellä polulla – tavoitteena hiilineutraali Pohjois-Savo

11.1.2021
Tunnelmakuva vehreästä mäntymetsästä.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke on alkanut myöntää Mukana yhteisellä polulla –tunnuksia. Kyseessä on yhteisötunnus organisaatioille, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen ilmastotyöhön.

Pohjois-Savossa ollaan ensimmäisten maakuntien joukossa laatimassa ilmastotiekarttaa, jonka on määrä olla valmis keväällä 2021. Tiekartan valmisteluun ja toteutukseen halutaan mukaan maakunnan eri toimijoita ja monipuolisia näkemyksiä. Ilmastotiekartan laajassa ja vaikutusvaltaisessa ohjausryhmässä on yli 30 henkilöä. Syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana järjestettäviin avoimiin ilmastotyöpajoihin on ilmoittautunut yhteensä yli 250 henkilöä 50 organisaatiosta.

Savon koulutuskuntayhtymä on yksi aktiivisista toimijoista maakunnan ilmastotyössä.

Savon koulutuskuntayhtymä toimii kestävän kehityksen työssään kansallisesti ammattiopistojen kärkijoukossa. Sakky on ottanut ilmastotyön vakavasti, heidän toiminnassaan ilmastoystävällisyyttä ja ekologisuutta pyritään edistämään ihan joka tasolla. Strategia ja arki kulkevat rinta rinnan, tällaista työtä on ihailtavaa katsoa. Saamme Pohjois-Savossa olla ylpeitä Sakkysta!

- Hiilineutraali maakunta -hankkeen projektityöntekijä Saara Hanhela -

Mukana yhteisellä polulla -tunnus pohjautuu Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn uuteen ilmeeseen, jolla tuodaan esille maakunnan ilmastotekoja ja -tekijöitä. Yhteisötunnuksen saaja voi hyödyntää tunnusta omassa viestinnässään ja näin kertoa olevansa osa Pohjois-Savon ilmastotiimiä!

Lue Savon koulutuskuntayhtymän ilmastotyön esittelyteksti Hiilineutraali Pohjois-Savo -verkkosivuilta.

Hiilineutraali Pohjois-Savo -logo, jonka vasemmalla, mustalla puolella lukee "mukana yhteisellä polulla", ja oikealla keltaisella puolelle lukee "hiilineutraali Pohjois-Savo".

Kuva yhteystiedosta Helve Heikki
Helve Heikki
kuntayhtymän johtaja
kuntayhtymän yleisjohto
kuntayhtymäpalvelujen kehittäminen
strateginen kehittäminen
luottamushenkilöhallinto
PL 87 (Sammakkolammentie 2)
70101 Kuopio

Ajankohtaista