Metsäalan opiskelijoille maksuton ajokortti

30.11.2023
Ponsse Scorpio harvesteri sahaa puuta www.ponsse.com

Savon ammattiopiston metsäalan perustutkinnon syksyllä 2024 aloittavat opiskelijat voivat osana opintoja suorittaa maksuttomasti henkilöautokortin. Kortin suorittaminen on mahdollista toisen opiskeluvuoden keväästä alkaen. Etu koskee oppivelvollisia opiskelijoita. Metsäalan opiskelija voi suorittaa myös kuorma-autokortin ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyden riippuen valinnaisista opinnoista. Opintoihin kuuluu myös BE-kortin (pikku-E) harjoituksia, jotka valmistavat opiskelijaa ajoyhdistelmäkortin ajoa varten.

- Opiskelijoidemme ja tulevien ammattilaisten työmaat ovat usein alueilla, joihin julkinen liikenne ei ulotu. Ajokortti on näissä tapauksissa välttämätön ja sen vuoksi sisällytetty osaksi opetusta, kertoo opettaja Pekka Dahlqvist.

Metsäalan perustutkinnossa Savon ammattiopistossa voi opiskella joko metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi tai metsäkoneenkuljettajaksi.

- Kun opiskelija valmistuu, hänellä voi olla taskussaan niin metsäalan tutkinto kuin kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys. Yksi koulutus kaksi ammattia, toteaa Pekka Dahlqvist.

Vuoden 2024 yhteishaku on 20.2.–19.3.2024. Opiskelijavalinnat julkaistaan kesäkuussa.

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Puustinen Ari
koulutuspäällikkö
metsäala
Toivalan kampusvastaava
asuntolatoiminta
Haapamäentie 1
70900 Toivala

Lue lisää

Yhteishaku 2024 on alkanut

Olisitko tulevaisuuden timanttinen timpuri, trendihiusten leikkaaja, tukkimetsää ison moton kahvo

20.2.2024