Kohti turvallista syksyä Savon ammattiopistossa ja Varkauden lukiossa

14.8.2020

Opiskeluarki on alkanut Savon ammattiopistossa ja Varkauden lukiossa. Koronatilanne vaikuttaa opiskelu- ja työpäiviimme monin tavoin. Noudatamme yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita, ja olemme lisänneet muun muassa käsidesipisteitä yleisiin tiloihimme. Asiakaspalvelupisteisiimme on asennettupleksit, ja siivousta on tehostettu. Luokissa väljyyttä haetaan tilajärjestelyillä, ja opiskelijoiden ruokailuaikoja on porrastettu.

Lähi- ja etäopetuksen vuorotteluun valmius

Koulutusalat ovat laatineet suunnitelman lähi- ja etäopetuksen vuorottelurytmistä. Pohjois-Savon tartuntatilanne huomioon ottaen tällä hetkellä ei ole tarvetta siirtyä vuorotteluun, mutta valmius siihen on hyvä olla olemassa. Tilanteen muuttuessa voimme ottaa vuorottelurytmin käyttöön viikossa.

Rajattu matkustaminen ja vieraiden vastaanottaminen

Emme tällä hetkellä ota vierailijoita vastaan ulkomailta, emmekä itse tee matkoja ulkomaille. Työ- ja opiskelumatkat kotimaassa on sallittuja, kunhan turvallisuudesta on huolehdittu.

 
Tapahtumia turvallisuus edellä

Omia tilaisuuksiamme, joissa emme voi noudattaa turvallisuusnäkökulmia, emme toistaiseksi järjestä. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme jo suunnitellut tapahtumat etäyhteyksin.

Ulkona pidettäviä tilaisuuksia voimme järjestää muutamien kymmenien henkilöiden ryhmille, jos turvallisuudesta huolehditaan.

Uusien opiskelijoiden ryhmäyttäminen toteutetaan turvallisuus huomioon ottaen. Ryhmäyttämisellä on merkittävä rooli opiskelujen alussa, opiskelijan sosiaalisessa elämässä ja syrjäytymisen ehkäisemissä.

Ajankohtaista

Taitaja2021-joukkue

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon Suom

17.3.2021