Innostu ja yritä -viikko kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen

3.10.2022
Imagokuva, jossa nuori nainen katsoo kameraan ja on reppu selässä. Teksti: Kestävän tulevaisuuden tekijä. Musta tausta.

Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Varkauden lukion kampuksella vietetään Innostu ja yritä -viikkoa (ma-pe 3.–7.10.). Tapahtuman tavoitteena on innostaa ja kannustaa opiskelijoita ja muita nuoria yrittäjyyteen ja näkemään yrittäjyys mahdollisuutena työllistää itsensä ja mahdollisesti myös muita. Kampuksen opiskelijoiden lisäksi tapahtuman kohderyhmänä on Varkauden ja lähialueen koulujen 9-luokkalaiset.

- Yrittäjyys on täynnä mahdollisuuksia, ja näistä mahdollisuuksia haluamme kertoa opiskelijoille. Innostamme nuoria myös perustamaan harjoitusyrityksiä opiskeluaikana, jolloin yrittäjyyden kokeileminen on riskitöntä, kertoo opettaja Riikka Nissilä Savon ammattiopistosta.

Varkauden kampuksella on viime vuosina panostettu yrittäjyyskasvatukseen. Työ on kantanut hedelmää, sillä Nuori yrittäjyys -yrityksien (NY-yritys) määrä on lisääntynyt. NY-yritys on opiskelijan opiskeluaikana perustama harjoitusyritys.

- Opiskelijat ovat ennakkoluulottomasti, innokkaasti ja itseohjautuvasti suunnitelleet ja toteuttaneet yritystoimintaansa. On ilo seurata, miten he vastuullisesti hoitavat yritykseensä liittyvät työtehtävät. Kokemus varmasti selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmia, sanoo Nissilä.

Yrittäjyysviikon keskiviikkona 5.10. vietetään erityistä Innostu ja yritä -päivää, jolloin kampus on täynnä tapahtumia: katso ohjelma. Pääesiintyjänä on Varkaudesta kotoisin oleva ja Diilistä tuttu Janne Immonen. Oman puheenvuoronsa lisäksi Immonen osallistuu talk show -keskusteluun muiden yrittäjien rinnalla. Päivän aikana kuullaan ja tavataan myös paljon sekä NY-yrittäjiä että muita paikallisia yrittäjiä.

 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Tolvanen Arjaliisa
opettaja
YTO
PL 113 (Osmajoentie 75)
78201 Varkaus

Lue lisää