Iisalmen yhteiskampukselle Joutsenmerkki ensimmäisenä Suomessa

30.1.2020

Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston Iisalmen yhteiskampukselle on luovutettu Joutsenmerkki tunnustuksena ympäristöystävällisyydestään. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun ympäristömerkin saa oppilaitosrakennus.

Rakennuksista puhuttaessa Joutsenmerkin antoperusteena on rakennuksen ympäristöystävällinen elinkaariajattelu, tiukat materiaalivaatimukset, päivänvalovaatimus, vaatimus rakentamisen laadunhallinnalle sekä energiatehokkuus.

”Joutsenmerkillä haemme laatua, ympäristön huomioimista, turvallisuutta ja terveellisyyttä. Haluamme olla niin henkilöstölle kuin opiskelijoille vetovoimainen sekä terveelliset työ- ja opiskelutilat tarjoava koulutuskuntayhtymä. Samalla, kun olemme edelläkävijä tiloissa, rakennuttamisen kautta mahdollistuu tärkeän osaamisen saaminen myös rakentajille tämän laatutason rakentamisesta Pohjois-Savossa”, Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve kertoo.

Ensimmäiset opiskelijat aloittivat yhteiskampuksen tiloissa syksyllä 2019. Aiemmin yhteiskampukselle on myönnetty Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti, joka antaa tunnustusta pitkäaikaisesta ympäristötyön kehittämisestä.

Joutsenmerkin luovutti asiantuntija Heidi Vaarala Suomen Ympäristömerkintä Oy:stä.

Lue lisää