Heikki Helve nimettiin vuoden 2020 Ammattikoulutuksen johtajaksi

1.10.2020
Kuntayhtymän johtaja Heikki Helve kädessään Joutsenmerkki-tunnustus.

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on nimennyt vuoden 2020 Suomen Ammattikoulutuksen johtajan ja myöntänyt hopeisen ansiomerkin ammatillisen koulutuksen puolesta toimineelle johtajalle. Valinnat julkaistiin SAJO ry:n seminaarissa, jonka teemana on Ammatillisella koulutuksella osaamistaso nousuun.

 

SAJO ry on valinnut vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi kuntayhtymän johtaja Heikki Helven Savon koulutuskuntayhtymästä.  Valinnassa yhdistys kiinnitti huomiota erityisesti siihen, että Heikki Helve on helposti lähestyttävä ja avoimesti viestivä johtaja. Hän keskustelee sujuvasti niin henkilöstön, yritysten johdon, omistajakuntien kuin poliittisen päättäjienkin kanssa sekä on tuonut rohkeasti asioita esille myös mediassa.
Savon koulutuskuntayhtymän johtajaksi Heikki Helve valittiin vuonna 2016, jonka jälkeen hän on nopeasti perehtynyt ammatillisen koulutuksen toimintaan ja verkostoitunut sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti ja eMBA. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut tutkijana, kansainvälisissä EU aluekoordinaattorin tehtävissä sekä johtanut alue-ja kaupunkiorganisaation kehittämistä.

Johtaja Heikki Helve otti suuren vastuun 1.10.2019 tapahtuneen Kuopion kouluturman käsittelyn johtamisesta. Vuoden aikana hän on toiminut aktiivisesti kriisityöskentelyssä sekä vastannut tiedotuksesta ja jakanut kriisityön kokemuksiaan ja kertynyttä osaamistaan valtakunnallisesti ammatillisen koulutuksen johdolle ja henkilöstölle
Heikki Helve on johtanut energisesti Savon koulutuskuntayhtymän kestävän tulevaisuuden strategian toteuttamista. Tulokset näkyvät kuntayhtymän historian laajimpina oppimisympäristö- ja tilaratkaisuina, joista jo valmistuneet Iisalmen ja Varkauden tilat ovat saaneet Suomen kaksi ensimmäistä Joutsenmerkkiä koulurakentamisessa. Hän on luonut eri hallitus- ja asiantuntijatyöryhmien kautta laajan verkoston, jota hyödyntämällä hän on viime vuodet johtanut ja kehittänyt ammatillista koulutusta niin, että sekä opiskelija kuin työelämän asiakkaat kokevat saavansa luvattuja koulutuspalveluita.

Lue lisää