Haku Varkauden kampuksen englanninkieliseen kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on alkanut

21.9.2023
Opiskelija hitsaa.

Opiskelijahaku Savon ammattiopiston järjestämään englanninkielisen kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on alkanut. Haku on auki lokakuun 1. päivään asti. Katso englanninkielinen koulutuksen hakusivu (sakky.fi).

Koulutus alkaa Varkauden kampuksella tammikuussa 2024. Koulutukseen haetaan 18 opiskelijaa, jotka valmistuvat aikanaan levyseppähitsaajiksi.

- Koulutuksemme ja siihen haku on herättänyt mielenkiintoa. Toivomme, että saamme hakijoista motivoituneen ja sitoutuneen opiskelijaryhmän Varkauteen, kertoo lehtori Risto Korhonen.

Luvan englanninkieliseen tutkintokoulutukseen antoi opetus- ja kulttuuriministeriö alkuvuodesta 2023.  Englanninkielisen koulutuksen odotetaan helpottavan alan kansainvälisten osaajien saatavuutta ja sen kautta parantavan yritysten kilpailukykyä Varkauden alueella ja laajemmin Pohjois-Savossa. Savon ammattiopiston kehittää Varkauden kampuksen koulutuksiaan ja tiivistää entisestään yhteistyötä alueen työelämän kanssa.

 

Suomen kielen opetus tärkeässä osassa

Ammatillisen osaamisen lisäksi Savon ammattiopisto huolehtii, että maahanmuuttaneet opiskelijat harjoittavat myös suomen kielen taitoaan. Suomi toisena kielenä (S2) -opintoja voi tehdä muun muassa opiskeluvalmiuksia tukevissa opinnoissa eli treeniopinnoissa sekä erilaisissa työpajoissa. Tarjolla on myös yksilöllistä kielenopetusta. Maahanmuuttajaohjaajat tukevat opiskelijoita läpi opintojen. Opetus- ja kulttuuriministeriö velvoittaa myös maahanmuuttaneiden kieli- ja kulttuuriosaamisen, kotouttamisen ja työllistymisen edellytysten varmistamista.

Lue lisää