Ennätykset paukkuivat: 113 Savon ammattiopiston opiskelijaa Taitaja-kisojen semifinaaleihin

9.11.2023
Autokorjaaja autokorjaamossa auton edessä.

Savon ammattiopistossa päästiin kaikkien aikojen ennätyslukuihin, kun koulun opiskelijoista 113 ilmoittautui Taitaja-kisojen semifinaaleihin. Mukana on opiskelijoita jokaiselta kampukselta, ja he kisaavat 33 lajissa.

113 semifinaali-ilmoittautunutta on loistava tulos. Vuonna 2023 ilmoittautuneita oli 64 ja vuonna 2022 heitä oli 46. Tavoite oli tuplata vuoden 2022 tulos, ja tämän saavutimme kirkkaasti. Yhteensä Suomen ammattiopistoista semifinaaleihin ilmoittautui 1 903 opiskelijaa, mikä on suurin joukko sitten vuoden 2014 kisojen.

Tällä hetkellä mietin, että mihinkähän olen lähtenyt mukaan. Innolla odotan kokemusta, nauraa pintakäsittelyn opiskelija Heidi Huttunen.

Niin ikään pintakäsittelyä opiskeleva Noora Tuomainen on samanlaisilla ajatuksilla.

- Ilolla ja jännityksellä odotan, että pääsen omalla ammattitaidollani kilpailemaan muita vastaan.

Savon ammattiopiston Taitaja-joukkueen johtaja Silja Salminen on luonnollisesti todella tyytyväinen semifinalistien määrään.

- Meillä Taitaja on koko koulun asia: johtajat ja rehtorit muistuttelivat semifinaaleihin osallistumisesta joka käänteessä ja kannustivat niin opiskelijoita kuin opettajia lähtemään mukaan. Minulla oli helppo lähteä tekemään jalkatyötä ja kyselemään osallistujia, kun pohjatyö oli jo tehty.

Semifinaaleihin osallistuminen vaatii niin opiskelijalta kuin hänen valmentajaltaan valmistautumista, jotta kilpailutilanteessa on mahdollisimman valmis näyttämään oman parhaan osaamisensa. Valmistautumisessa opiskelijat voivat hyödyntää muun muassa edellisvuosien kisatehtäviä.

- Toivon, että opiskelijat lähtevät semifinaaleihin positiivisella mielellä, mutta kuitenkin kilpailuhenkisesti, Salminen sanoo.

 

Matka kohti Taitaja2024-kotikisoja

Semifinaalit järjestetään vuoden 2024 alussa ympäri Suomea. Semifinaaleista jatkoon pääsevät kohtaavat toisensa Taitaja2024-finaalissa Kuopiossa toukokuussa. Savon ammattiopiston kotikisojen keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen. Päätapahtumapaikkana on Savon ammattiopiston Savilahden kampus.

Lue lisää Taitaja2024-tapahtumasta.

 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Salminen Silja
erityisopettaja, Taitaja-koordinaattori
YTO
äidinkieli
erityisopettaja
erityisen tuen koordinaattori
Taitaja-koordinaattori
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Lue lisää