Aurinko helli valmistujaisjuhlia – Savon ammattiopistosta valmistui yli 1 500 ylpeästi ammattilaista

31.5.2024
Päivänkakkara.

Kampuksemme täyttyivät tänään riemusta ja vapautuneesta tunnelmasta, mutta myös kaihosta ja muutamista onnenkyynelistä. Savon ammattiopistosta on kevään 2024 aikana valmistunut yli 1 500 ylpeästi ammattilaista, joiden opintoja saimme yhdessä juhlia niin Iisalmen, Siilinjärven Toivalan ja Rissalan, Kuopion Kolmisopen ja Savilahden kuin Varkauden kampuksilla. Aurinko paistoi ihmisten sydämissä ja taivaalla. Katso lista valmistuneista Onnea kevään 2024 valmistuneille! | Savon ammattiopisto (sakky.fi).

Totti Snellman on uunituoreiden merkonomin papereiden haltija. Hän kertoo ensimmäisen opiskeluvuotensa olleen haahuilua, eikä tänä keväänä valmistuminen ollut varmaan vielä viime aikoinakaan.

- En uskonut, että löydän oman polkuni tai oman osaamiseni. Mutta tässä sitä vain ollaan!

Snellman on opintojensa ohella toiminut aktiivisesti opiskelijakunta Salkussa ja paikallisessa päätöksenteossa sekä ollut monin tavoin ideoimassa ja ajamassa ammatillisen koulutuksen asiaa eteenpäin.

- Meitä amiksia ei aina huomioida niin isosti kuin muita, mutta me teemme koko ajan yhdessä muutosta.

Savilahden kampuksen valmistujaisten juhlapuheen piti kunnallisneuvos Leila Savolainen, jolla on pitkä historia myös Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen jäsenenä. Ammatillinen koulutus on säilynyt lähellä hänen sydäntään, ja hän iloitsi ammatillisen koulutuksen arvostuksen kasvamisesta.

- Savon ammattiopiston vahvuuksina ovat ennakkoluulottomuus ja innostuneisuus. Olette olleet onnekkaita, kun olette saaneet opiskella täällä, Savolainen sanoi valmistuneille.

Rehtori Rauno Kettunen antoi valmistuville ohjeistusta tulevaisuuteen. Tärkeimmäksi hän nosti oman itsensä kuuntelun ja oman polun kulkemisen.

- Eläkää rohkeasti omaa elämäänne. Unelmoikaa!

Rehtori kannusti valmistuvia kehittämään itseään, ammattitaitoaan ja osaamistaan koko loppuelämän ajan. Kettunen myös toivoi, että valmistuvat eivät unohtaisi opiskelun aikana saamiaan ystäviä, vaan pitäisivät yhteyttä läpi elämän.

- Älkää unohtako meitäkään täällä Savon ammattiopistossa.

Savon ammattiopisto onnittelee valmistuneita ja toivottaa menestystä tulevaan!

Lue lisää