Aloitamme lukuvuoden lähiopetuksessa

19.7.2021
Nainen laittaa maskia kasvoilleen.

Aloitamme Savon ammattiopistossa ja Varkauden lukiossa uuden lukuvuoden normaalisti lähiopetuksena.

Vaikka opiskelijat palaavat kouluun ja henkilökunta työpaikoilleen, etenemme varovaisesti uuden lukuvuoden aluksi. Minimoimme tartuntariskejä erilaisin toimenpitein:

  • Muistutamme maskien käytön tärkeydestä ja kannustamme hyvään käsihygieniaan.
  • Porrastamme opiskelijoiden ruokailuaikoja.
  • Lukuvuoden aluksi myös opetusryhmien väliset yhteiskokoontumiset on kielletty. 
  • Toivomme, että niin opiskelijat kuin henkilökunta menevät koronatesteihin matalalla kynnyksellä.
  • Sairaana ei koulun tiloihin saa tulla, vaan on parempi pysyä kotona.
  • Kannustamme hankkimaan koronarokotteet.

 

Ulkomailta saapuminen

Ulkomaan matkustuksen osalta noudatamme kansallisia ohjeita ja suosituksia: lue päivitetyt matkustusohjeet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulta. Tämä koskee sekä kesäloman aikaisia matkoja ulkomaille että ulkomailta Suomeen opiskelemaan saapumista.

Jos saavut Suomeen maasta, josta matkustusrajoitukset ovat poistuneet tai olet saanut kaksi koronarokotetta tai olet todistettavasti sairastanut koronainfektion kuuden (6) kuukauden sisällä, voit saapua töihin ja opiskelemaan ilman karanteenia.

Jos sinulla on riskimaasta tullessasi todistus hyväksyttävästä COVID-19-rokotussarjasta ja viimeisestä rokotusannoksesta on kulunut aikaa vähintään 14 vuorokautta tai todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta laboratoriovarmistetusta koronavirustaudista, sinun ei tarvitse osallistua koronavirustesteihin maahantulon yhteydessä.

Muissa tapauksissa 14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni on pakollinen. Tämä koskettaa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa.

Haluamme taata, että kouluun ja työpaikalle on mahdollisimman turvallista saapua.

Lue lisää