ROKKAA-hanke tukee Pohjois-Savon ravintola- ja elintarvikealan osaajia sekä alasta kiinnostuneita lyhyt- ja täsmäkoulutusten avulla. Henkilökohtaiset koulutuspolut suunnitellaan osaamiskartoitusten perusteella. Koulutukset sisältävät esimerkiksi hygieniaosaamisen, anniskelulainsäädännön ja suomalaisen työelämän taitojen opintoja.
Tiivis yhteistyö yritysten ja työelämän kanssa auttaa vastaamaan osaamistarpeisiin. Henkilökohtainen ohjaus ja mentorointi ovat edistäneet työllistymistä, opiskelupaikkojen saamista ja sopeutumista suomalaiseen työelämään.
Bangladeshilainen Rezuana Tasmin on osallistunut useisiin ROKKAA-hankkeen koulutuksiin. Keväällä 2024 hän opiskeli ruoanvalmistusta, suomalaista työkulttuuria sekä suoritti hygienia- ja anniskelupassit. Syksyllä 2024 Rezuana osallistui Tarjoilutyö tutuksi maahanmuuttaneille -lyhytkoulutukseen.
– Koulutuksessa oli teoriaa ja käytäntöä oli sopivassa suhteessa, pystyimme oppimaan uusia käsitteitä ja harjoittelemaan niitä välittömästi käytännön työtehtävissä, Rezuana kertoo.
– Kouluttajat tekivät oppimisesta helppoa ja kiinnostavaa tosielämän esimerkeillä ja selkeällä ohjauksella, Rezuana jatkaa.
– Koulutukset olivat uskomattoman arvokkaita. Ne antoivat minulle hyödyllisiä taitoja, lisäsivät itseluottamustani ja ymmärrystä suomalaisesta työelämästä. Koulutuksista on ollut iso apu myös työn hakemisessa!, Rezuana iloitsee.
ROKKAA-hanketta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA). Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Jos kiinnostuit yhteistyömahdollisuuksista, ota rohkeasti yhteyttä!

