Reseptejä kasvisruoille

Kaksi kokkia kokkaa ammattikeittiössä.

Olemme kehittäneet ammattikeittiöille ja erityisesti julkisten ruokapalveluiden käyttöön
proteiinipitoisia kasvisruokaohjeita, joissa on käytetty monipuolisesti kotimaista
kasviproteiinia. Tavoitteena on edistää kasvisruokien tarjontaa ja monipuolistaa reseptiikkaa
sekä tehdä tunnetuksi soijalle vaihtoehtoisia, kotimaisia kasviproteiineja.

Reseptit löytyvät myös

  • Ekoruokakoneesta, jossa reseptiikkaan voi testata luomun lisäämisen vaikutuksia annoshintaan ja luomuprosenttiin
  • Jamix-tuotannonohjausjärjestelmästä
  • Aromi-toiminnanohjausjärjestelmästä

Kasvisherkkuja 100 nautiskelijalle

Reseptit on vakioitu 100 henkilölle. Reseptit avautuvat pdf-tiedostona. Kahdeksasta ohjeesta on myös kuvattu reseptivideot, joissa esitellään havainnollisesti erilaisten kasviproteiinien kuten härkäpavun, linssien ja kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttöä.

Härkäpapucurry

Härkäpapu on monipuolinen kotimainen vihannes, joka muuntautuu eksoottiseksi ruoaksi mausteiden saattelemana. 

Punajuurisosekeitto

Kauniinväriseen keittoon kannattaa lisätä ruokarae-linssilisuketta lisäproteiiniksi. Keitto lämmittää mukavasti!

Lehtikaali-valkopapusalaatti

Marinadi korostaa tuoreiden kasvisten makua. Kaunista, yksinkertaista ja helppoa – nauti!

Härkäpaputerriini

Härkäpaputerriini perustuu seitaniin, joka on vähägluteeninen elintarvike ja lähes rasvaton. Seitan sopii myös vegaaneille.

Uunimunakas

Tähän klasikkoherkkuun laitetaan runsaasti tuoreita kasviksia. Munakas sopii pääruoaksi tai välipalaksi.

Talonpojan kasvisvuoka

 Täysjyvävilja on tärkeä osa kasvisruokavaliota. Proteiinin lähteinä myös muun muassa palkokasvit ja parsakaali.

Juuresrösti

Kauniit röstit valmistuvat sesongin omista kasviksista ja juureksista. Helppoa ja herkullista!

Kaurainen sweet & sour

 Kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttö on nopeaa ja helppoa, mutta lopputuloksesta ei tarvitse tinkiä.