EkoCentria

Olemme Savon koulutuskuntayhtymän valtakunnallinen asiantuntijatiimi. Tuemme ammattikeittiöitä toimimaan ja hankkimaan vastuullisesti. Edistämme suomalaisen ruoan, erityisesti lähi- ja luomuruoan käyttöä. Tarjoamme asiantuntijapalveluja sekä räätälöityjä koulutuksia vastuullisten toimintojen kehittämiseen ruokapalveluissa. 

Nainen ruokalinjaston edessä leipäkori kädessä

Vastuulliset ruokapalvelut

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa 10 erikokoista julkista ruokapalvelutoimijaa ottavat askelia kohta vastuullisempaa toimintaa. Yhteistyössä luomme toimintamalleja, jotka auttavat toimijoita strategisen ja konkreettisen vastuullisuustyön toteuttamisessa.

Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen logo, jossa sydän

Luomutetaan ruokapalvelut 

Valtakunnallisessa Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hankkeessa 11 julkisen sektorin ruokapalvelua ottaa askelia kohti luomutavoitetta: 25% luomua ruokapalveluissa vuoteen 2030 mennessä. Hankkeen aikana tiivistetään myös koko luomuruokaketjun yhteistyötä, jotta luomutuotteita on tulevaisuudessa paremmin saatavilla ammattikeittiöille. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. 

Kori, jossa on muun muassa kukkakaalia, punajuuria ja lanttu.

Maaseudun hankinnat

Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi -hankkeessa (maaseudunhankinnat.fi) lisäämme tietoa ja osaamista julkisista hankinnoista pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ja hankintoja tekevissä yksiköissä, jotta maaseudun yritysten kilpailukyky kasvaisi. Hankkeessa keskitymme neljään maaseudun yritystoiminnan näkökulmasta keskeiseen teemaan: kuljetus, ympäristöpalvelut, energia ja ruoka.

Toteuttajina ovat Turun yliopiston Brahea-keskus, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Savon koulutuskuntayhtymä EkoCentria.

EkoCentrian palvelut

Tarjoamme valtakunnallisesti koulutus- ja asiantuntijapalveluita vastuullisen ruokaketjun kehittämiseen. Painopisteinä ovat erityisesti elintarvikehankinnat, kestävien ruokapalvelutoimintojen kehittäminen sekä luomu- ja lähiruoan käytön edistäminen ammattikeittiöissä.

Asiakkaitamme ovat ammattikeittiöiden henkilöstö, julkisista elintarvikehankinnoista vastaavat, elintarvikealan yritykset sekä kuntien päättäjät. Koulutuspalveluiden lisäksi toteutamme selvityksiä, arviointeja sekä kehittämis- ja tiedotushankkeita.

Ota yhteyttä – räätälöimme tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden!

Lisätietoja

etunimi.sukunimi@sakky.fi | ekocentria@sakky.fi

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Arolaakso Anu
projektipäällikkö
Ekocentria
hanketoiminta
strategian tuki
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Väänänen Sari
projektipäällikkö
strategian tuki
PL 87 (Hehkukatu 1)
70101 Kuopio