Reseptejä kasvisruoille

Olemme kehittäneet ammattikeittiöille ja erityisesti julkisten ruokapalveluiden käyttöön proteiinipitoisia kasvisruokaohjeita, joissa on käytetty monipuolisesti kotimaista kasviproteiinia. Tavoitteena on edistää kasvisruokien tarjontaa ja monipuolistaa reseptiikkaa sekä tehdä tunnetuksi soijalle vaihtoehtoisia, kotimaisia kasviproteiineja

    Kaksi kokkia kokkaa ammattikeittiössä.

    Reseptit löytyvät myös

    • Ekoruokakoneesta, jossa reseptiikkaan voi testata luomun lisäämisen vaikutuksia annoshintaan ja luomuprosenttiin
    • Jamix-tuotannonohjausjärjestelmästä
    • Aromi-toiminnanohjausjärjestelmästä

    Kasvisherkkuja 100 nautiskelijalle

    Reseptit on vakioitu 100 henkilölle. Reseptit avautuvat pdf-tiedostona. Kahdeksasta ohjeesta on myös kuvattu reseptivideot, joissa esitellään havainnollisesti erilaisten kasviproteiinien kuten härkäpavun, linssien ja kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttöä.

    Härkäpapucurry

    Härkäpapu on monipuolinen kotimainen vihannes, joka muuntautuu eksoottiseksi ruoaksi mausteiden saattelemana. 

    Punajuurisosekeitto

    Kauniinväriseen keittoon kannattaa lisätä ruokarae-linssilisuketta lisäproteiiniksi. Keitto lämmittää mukavasti!

    Lehtikaali-valkopapusalaatti

    Marinadi korostaa tuoreiden kasvisten makua. Kaunista, yksinkertaista ja helppoa – nauti!

    Härkäpaputerriini

    Härkäpaputerriini perustuu seitaniin, joka on vähägluteeninen elintarvike ja lähes rasvaton. Seitan sopii myös vegaaneille.

    Uunimunakas

    Tähän klasikkoherkkuun laitetaan runsaasti tuoreita kasviksia. Munakas sopii pääruoaksi tai välipalaksi.

    Talonpojan kasvisvuoka

    Täysjyvävilja on tärkeä osa kasvisruokavaliota. Proteiinin lähteinä myös muun muassa palkokasvit ja parsakaali.

    Juuresrösti

    Kauniit röstit valmistuvat sesongin omista kasviksista ja juureksista. Helppoa ja herkullista!

    Kaurainen sweet & sour

    Kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttö on nopeaa ja helppoa, mutta lopputuloksesta ei tarvitse tinkiä.