Palvelut

Meiltä EkoCentriasta saat asiantuntevaa tukea kohti kestäviä ruokapalveluja. Tarjoamme sekä asiantuntijapalveluita että monipuolisia koulutuksia. Jokainen kokonaisuus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.

    Valkoasuinen kokki leipoo.

    Asiantunijapalvelut

    Konsultointi

    Tarjoamme asiantuntijuutta ja koulutuksia esimerkiksi

    • kunnan tai muun julkisen hankintayksikön hankintastrategian kehittämiseen
    • lähi- ja luomuruokahankintojen suunnitteluun ja toteutukseen
    • ammattikeittiöiden kestävän kehityksen kartoitusten ja kehittämissuunnitelmien tekemiseen
    • ruokalistasuunnitteluun
    • kasvisruokareseptiikan kehittämiseen

    Selvitykset ja arvioinnit

    Esimerkkejä toteuttamistamme selvityksistä ja arvioinneista

    • Luomun käyttöhintalaskelma -luomua ruokalistalle ilman lisäkustannuksia (2016)
    • Pohjois-Savon biotalousosaajat (2014)
    • Kestävän luonnonvaratalouden merkitys ammatilliseen tutkintorakenteeseen (2013)
    • Lautaslaatuselvitys (2012)
    • Lähiruokaselvitys (2012)

    Tilaisuudet ja webinaarit

    Järjestämme muun muassa ruokapalveluiden  kestäviin toimintoihin liittyviä tilaisuuksia ja webinaareja. Aiheina esimerkiksi:

    • Koulujakelutuki paikallisten tuotteiden käytön vauhdittajana
    • Dynaamisella hankintamenettelyllä alueellisia yrityksiä tarjoajiksi
    • Innovatiivisuudella paikallisuutta ruokalistalle
    • Tietoa ja kokemuksia innovaatiokumppanuudesta 
    • Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä 
    • Aterian seminaarissa etsittiin toivoa ja tekoja ympäristöahdistukseen
    • Julkisia hankintoja voi tehdä myös pienhankintoina 
    • Ruokapalveluhankintojen kilpailutus vastuullisuuskriteereitä hyödyntäen 
    • Ruoan tuotannon ja jalostuksen ympäristövastuullisuus taloudelliseksi hyödyksi 

    Koulutukset

    Alla on esimerkkejä koulutuksista, joita voimme järjestää. Valmiiden koulutusten lisäksi räätälöimme palveluita asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

    Kokkeja keittiössä lukemassa papereita.