Draft-yrittäjyysohjelmasta potkua yrityksen alkutaipaleelle!

5.6.2023
Arja Kirjavainen, yrittäjyyden ammattitutkinto

Arja Kirjavainen opiskeli Savon ammattiopistossa yrittäjyyden ammattitutkinnon ja haki mukaan Draft Program® -yrittäjyysohjelmaan.

Yrittäjyys on ollut jännittävä haaste, johon en olisi uskaltanut tarttua ilman kouluttautumista.

”Yrittäjyyden ammattitutkinto oli kattava ja laaja kokonaisuus, jossa käsiteltiin monipuolisesti yrittäjyyden eri puolia taloudesta markkinointiin ja kestävän kehityksen kysymyksistä itsensä johtamiseen. Aikuisen opiskelijan näkökulmasta koulutuksen sisältö oli kuitenkin tiivis ja mielenkiintoinen kokonaisuus, jolloin se oli hyvää vastapainoa työlle. Oli myös hyödyllistä ja mukavaa verkostoitua, sekä kouluttajien että muiden opiskelijoiden kanssa.

Suosittelen koulutusta kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille – koulutuksessa voi pohtia olisiko yrittäjyys itselle ammatillinen vaihtoehto. Voi myös testauttaa ajatuksia / yritysideaa sekä opettajilla, koulutuksen tarjoamilla yhteistyötahoilla sekä ennen kaikkea opiskelijaryhmällä. Vaikka yrittäjyys ei olisi suoraan ajankohtaista, antaa koulutus yrittäjähenkisiä näkökulmia myös omaan palkkatyöhön ja opiskeluunkin.”

Suosittelen koulutusta kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.
Arja Kirjavainen

Koulutuksesta Draft-yrittäjyysohjelmaan mukaan

Arja Kirjavainen pääsi mukaan Draft – Yrittäjyysohjelmaan. Arja kehittää Draftin tarjoaman valmennuksen ja rahoituksen avulla yritystään Omanlainen Valmennus.

”Innostuin Draft ohjelmasta heti kun kuulin siitä! Halusin ohjelman kautta testauttaa omaa yritysideaani isommalla raadilla ja saada erityisesti markkinointiin ammattilaisten tukea rahoituksen turvin. Parasta onkin ollut konkretisoida ja visualisoida omaa yritysideaa, ja ennen kaikkea saada esitellä se! Tilaisuus oli myös hyvä mahdollisuus harjoitella idean ja osaamisen myymistä. Raadilta sain kannustavaa palautetta ja hyviä kehitysideoita.”

Draft Program® -yrittäjyysohjelma on tarkoitettu Karelian, Riverian, Savon ammattiopiston, Savonian ja UEF:n opiskelijoille, henkilöstölle ja alumneille sekä kaikille Kuopiossa kirjoilla oleville. Lisätietoa Draft-ohjelmasta www.draftprogram.com

Arja Kirjavainen

Mitä yrityksesi Omanlainen Valmennus tarjoaa?

”Omanlainen Valmennus tarjoaa eläinavusteista neuropsykiatrista valmennusta sekä sosiaalipedagogista eläintoimintaa mm. kanojen, kilpikonnien, kissojen ja koiran kanssa.”

Arjaan saa yhteyden puhelimitse 044 997 8456 ja sähköpostilla omanlainenvalmennus[at)gmail.com

Kuinka yritysidea syntyi?

”Olen työskennellyt ammatillisen kuntoutuksen kentällä 20 vuotta, sekä lastensuojelun kentällä viitisen vuotta - eläimet ja luonto ovat aina olleet tärkeä osa minua ja elämääni. Halusin yhdistää nämä kaksi elämän osa-aluetta luovasti osaksi omaa työtäni. Eläimillä ja luonnolla on ihmisille ja hyvinvoinnille suuri merkitys ja positiivinen vaikutus, siksi toivon voivani Omanlaisen Valmennuksen kautta tarjota yhtä aikaa elämyksiä, tukea ja ohjausta lapsen, nuoren tai aikuisen elämään.”

Yrittäjyyden ammattitutkinto 

Yrittäjyyden ammattitutkinto alkaa seuraavan kerran 23.8.2023. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka suunnittelevat yritystoimintaa sekä aloittaville ja toimiville yrittäjille. Käytännönläheinen ja monipuolinen koulutus on iltaisin n. kaksi kertaa kuukaudessa Savilahdessa Kuopiossa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonia ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savo Business Centerin kanssa. Business Center tarjoaa koulutuksen opiskelijoille asiantuntijasparrausta vähintään kaksi kertaa opiskelijan tarpeen mukaan.

Koulutuksesta kiinnostuneille ja siihen hakeneille on infotilaisuus 10.8. klo 17 osoitteessa Microkatu 1. Ilmoittaudu mukaan petri.lehtoranta@sakky.fi. Lisätietoa ja haku koulutukseen www.sakky.fi/yrat

Tuoreimmat