Yhteishaku on käynnissä ja moni nuori miettii tulevaisuuttaan – ”Opiskelu Iisalmessa on helppoa, kaikki on lähellä”

23.2.2021
Kaksi opiskelijaa hymyilee lumisen oppilaitoksen edustalla Iisalmessa.

Savon ammattiopiston Iisalmen kampuksella opiskellaan liiketaloutta sekä sosiaali- ja terveysalaa. Molempiin on parhaillaan käynnissä yhteishaku, mutta opiskelemaan voi hakea myös jatkuvan haun kautta.

Toista vuotta Savon ammattiopistossa Iisalmen kampuksella lähihoitajaksi opiskeleva Miska Komulainen iloitsee siitä, että mieluinen opiskelupaikka löytyi omasta kotikaupungista.

- Opiskelu on helppoa, kun kaikki on tässä lähellä.

Muutoinkin Sakky ja etenkin sen opetus sekä moderni kampus saavat Komulaiselta paljon kiitosta.

- Opiskelu ei todellakaan ole pelkkää luennoilla istumista vaan teemme paljon asioita käytännössä ja opintoihin kuuluu myös harkkajaksoja. Uudella kampuksella on mukava opiskella, kun tilat ovat niin puhtaat ja viihtyisät.

Saman toteaa myös liiketalouden opiskelija Valeria Korhonen.

- Opiskelu Sakkylla on todella mukavaa ja rentoa. Uudet tilat ovat avarat ja puhtaat.

Sakkyn Iisalmen kampuksella on mahdollista opiskella liiketoimintaa sekä sosiaali- ja terveysalaa. Molemmille aloille on parhaillaan käynnissä peruskoulusta tai lukiosta valmistuneille tarkoitettu yhteishaku.

Opintoihin on mahdollista hakea myös jatkuvan haun kautta, jossa on mahdollista hakea opiskelemaan joko ammatillista tutkintoa tai tutkinnon osia.

Väylää voi käyttää esimerkiksi silloin, jos on jo suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon tai on jo ehtinyt hankkia osaamista työelämässä.

Kaksi opiskelijaa aulassa sohvalla Iisalmessa.
Savon ammattiopiston Iisalmen kampuksella voi opiskella merkonomiksi tai lähihoitajaksi. Opiskelijat Valeria Korhonen ja Miska Komulainen kiittelevät Sakkyn käytännönläheistä opetusta. ”Täällä ei todellakaan pelkästään istuta lukemassa, vaan oppi tulee tekemällä ja harjoittelemalla”, Komulainen toteaa.

Paljon erilaisia mahdollisuuksia

Liiketalouden opettaja Tiina Könttä toteaa, että työelämälähtöisyys on juuri se sana, joka kuvaa parhaiten opiskelua Sakkyssa.

- Meillä on jo pitkään tehty töitä sen eteen, että opiskelu olisi mahdollisimman käytännönläheistä ja opiskelu tapahtuisi tekemällä, eikä niinkään pänttäämällä. Oppimista seurataan kokeiden sijaan erilaisilla töillä ja tehtävillä.

Opinto-ohjaaja Anne Ålander lisää, että Sakky tekee Iisalmessa tiivistä yhteistyötä työelämän suuntaan.

- Opiskelijat tekevät työnantajille erilaisia projekteja ja meillä on todella hyviä yhteistyökumppaneita. Meidän opiskelijamme myös työllistyvät hyvin. Etenkin sosiaali- ja terveysalan osaajille on todella paljon kysyntää.

Sakkyssa opinnot on mahdollista tehdä myös työvaltaisesti, jolloin osaaminen hankitaan työpaikalla. Yksi vaihtoehdoista on myös Mahis, jossa on mahdollisuus opiskella samanaikaisesti sekä lukio- että ammatillisia opintoja ja suorittaa useampia tutkintoja.

- Vaihtoehtoja opiskeluun on nykyään todella monipuolisesti ja niistä voi valita itselleen sopivimman, Könttä lisää.

Sakkyssa on myös panostettu erilaisiin oppimisen tapoihin, jotka ovat joustavia ja monimuotoisia. Opetusta on tarjolla esimeriksi verkossa, myös kesäisin, sillä sähköiset alustat mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisen.

- Mahdollisuuksia on paljon, mutta toisaalta pieni kampuksemme varmistaa sen, että tunnemme toisemme, ja osaamme reagoida ajoissa ja auttaa, jos opiskelijalla on siihen tarvetta, Könttä lisää.

 

Yhteishaussa 2021 olevat tutkinnot Iisalmen kampuksella

Lähihoitaja / Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto:

Lähihoitajana teet tärkeää ja vastuullista työtä ihmisten auttamiseksi. Myötäelämisen ja kuuntelemisen taitojen ohella olet huolellinen ja joustava. Koulutuksen myötä osaat auttaa ihmisiä työksesi ja edistää heidän hyvinvointiaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Savon ammattiopiston lähihoitajaopinnoissa on tarjolla seitsemän osaamisalaa. Valitset oman osaamisalasi opintojen aikana. Koulutuksen kesto 2-3 vuotta.

Merkonomi / Liiketoiminnan perustutkinto

Haluatko työskennellä myynnin, asiakaspalvelun, markkinoinnin tai talousasioiden parissa? Opiskele merkonomiksi ja hanki itsellesi tietotaito siitä, kuinka bisnes pyörii ja talous toimii. Voit erikoistua esimerkiksi myyntiin ja asiakkuuksien hoitamiseen, markkinointiin ja viestintään tai taloushallintoon.

Koulutuksen kesto 2-3 vuotta.

 

Lisätietoja yhteishausta: www.sakky.fi/yhteishaku

Tutustu Iisalmen kampukseen tarkemmin täältä www.sakky.fi/iisalmi.

Sakkyn Iisalmen koulutustarjonta: liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot ja täydennyskoulutukset www.sakky.fi/iisalmenkoulutukset

Lue lisää jatkuvasta hausta www.sakky.fi/jatkuva

Tuoreimmat