Lukion opiskelijakunta on aktiivinen toimija

2.11.2021
Lukion opiskelijoita pöydän ääressä.

Opiskelijakunnan merkitys on Varkauden lukion toiminnassa iso – erityisesti opiskelijan näkökulmasta. - Me järjestämme pääasiassa kaikki ”ylimääräinen” aktiviteetti kuten hauskat tapahtumat, lukiobileet ja teemapäivät. Aika paljon tylsempää olisi, jos ei olisi näitä meidän opiskelijajuttujamme, kertoo Varkauden lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Tia Pehkonen.

Myös varapuheenjohtaja Taavi Tolvanen on samoilla linjoilla, ja lisää vielä tärkeän ulottuvuuden nuorten äänen kuulumisesta. 

- Olimme keväällä 2021 Varkauden kaupungin, Varkauden lukion ja Sakkyn johdon kanssa yhteisessä verkkokokouksessa, jossa pääsimme kertomaan omia mielipiteitämme ja ajatuksiamme lukion toiminnasta. On meille tärkeää, että kaupunki ja lukio kuuntelevat ja ottavat huomioon meidän ideat.

Tia ja Taavi ovat molemmat kolmannen vuoden lukio-opiskelijoita, ja lukio-opinnot olivat heillä selkeänä tavoitteena jo yläkoulussa.

 

Myönteisiä kokemuksia yhdessä toimimisesta

Tialla oli jo aiemmin myönteistä kokemusta yläkoulun tukioppilastoiminnasta ja seurakunnan isoisena toimimisesta.

– Lukiossa opiskelijakunta vaikutti erityisen kivalta ja hyvähenkiseltä. On mukava mennä kokouksiin ja järjestää tapahtumia. Tässä pääsee vaikuttamaan lukion ja muihinkin asioihin. Ja ”extrakivaa” muun tekemisen päälle ovat opiskelijakunnan virkistäytymisillat, yhteiset ruokailut ja mökkiviikonloput.

Taavi on aloittanut ”järjestöuran” jo alakoulun oppilaskunnassa ja jatkoi Tian tavoin myös yläkoulussa tukioppilastoiminnassa. Lukioon tultaessa Taavilla oli odotukset hauskasta ja hyvän ryhmähengen omaavasta opiskelijakunnasta.

- Ajattelin toiminnan hyödyttävän mahdollisia tulevia kauppatieteen opiskeluja, erityisesti johtamiseen liittyen. Sekin etu opiskelijakuntatoiminnasta on, että siitä saa kurssisuorituksen.

- Toiveet opiskelijakunnan toiminnasta ovat täyttäneet odotukset, vielä kun tästä koronarajoitteiden ajasta päästään eteenpäin, toivovat Tia ja Taavi.

Lukion opiskelijat voivat helposti ottaa yhteyttä opiskelijakuntaan ”kasvokkain” tai  sosiaalisen median kautta ja opiskelijakunnassa on myös kolme opiskelijavastaavaa, joiden toimenkuvaan kuuluvat opiskelijayhteydet.

 

Tulevaisuuden suunnitelmat

Mitä Tia ja Taavi vastaavat mahdolliseen paluuseen kotipaikkakunnalle jatko-opiskelujen jälkeen? – Ehkä, jos päädyn palaamaan takaisin Varkauteen, niin siinä vaiheessa kun on lapsia ja oma perhe. Ehdottomasti en sano etten palaisi, mutta ei vielä ole tarkkoja suunnitelmia, sanoo Tia. - Ei sitä ikinä tiedä mihin päin asettuu, toteaa Taavi. Varkauden hyvät isot kansainväliset yritykset saavat positiivisen maininnan molempien mielestä.

 

Suositukset hakea Varkauden lukioon

Opiskeluissa Tian ja Taavin mielestä on parasta, että kursseja voi valita oman mielenkiinnon mukaan. - Täällä on kiva tulla kouluun ja kurssivalikoima on hyvä. Myös urheilupainotteinen sporttiluokka löytyy, jossa on monipuolisia treenejä liikunnanopettajan vetämänä. Sporttiluokalla on mahdollista harjoittaa lisäksi omaan lajiin liittyviä treenejä. Tervetuloa Varkauden lukioon ja opiskelijakunnan toimintaan, toivottavat aktiiviset opiskelijakuntalaiset.

Liikunta kuuluu myös Tian ja Taavin elämään läheisesti. Tialla vapaa-aika sujuu hip hop -tanssiharrastuksen, kuntosalin ja kavereiden parissa. Taavilla on harrastuksena jääkiekko Warkis U19 -joukkueessa, golf ja kuntosali. Tervetuloa Varkauden lukioon ja opiskelijakunnan toimintaan, toivottavat aktiiviset opiskelijakuntalaiset.

Katso lisää Varkauden lukiosta

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat