Haku mestarijoukkueeseen on käynnissä!

9.10.2020 -

Savon ammattiopistossa opiskelee tulevia parturimestareita ja kampaajamestareita, joita opettaja Marjo Paasisalo kutsuu mestarijoukkueeksi.  Ympäri Suomen lähipäiville kokoontuva ryhmä onkin Marjon työn kohokohtia.

– Ne päivät ovat työni helmiä. Osa opiskelijoista on ollut alalla minua pidempään ja niissä päivissä opin minäkin. Kutsunkin niitä osaamisen vaihdoksi. Tämä ala kehittyy koko ajan ja tekniikat kehittyvät. Lähipäivien aikana mennään usein äärirajoilla ja kokeillaan esimerkiksi tosi haastaviakin värjäyksiä, Marjo kertoo.

Ammattitaidon päivittämiseen ja lisäosaamisen hankkimiseen on oppisopimus oiva vaihtoehto esimerkiksi yrittäjälle.

– Oppisopimus on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto. Tällä hetkellä 24 opiskelijan ryhmästä on oppisopimus sopinut elämäntilanteeseen parhaiten 19 opiskelijalle. Suosittelen ottamaan yhteyttä Karitaan, sieltä löytyy osaamista miettiä ratkaisuja, kehottaa Marjo.

Marjo ja Karita kuvaavat yhteistyötä saumattomaksi, molemmat vinkkaavat ottamaan rohkeasti yhteyttä ja lupaavat auttaa sujuvasti opintojen alkuun.

Aiemman ryhmän kohdalla opinnot ovat tuoneet varmuutta toteuttaa erilaisia ratkaisuja, kun maailman tilanne viime keväänä muuttui. Tuli uusia yrityksiä, laajennuksia ja erilaisia liiketoimintamalleja. Opintoihin pystyy yhdistämään liiketoiminnan opintoja tai vaikka ekokampaajaopintoja ja näin omaa palvelutarjontaa pystyy hiukan laajentamaan.

– Minä tykkään, kun tutkailemme tulevaisuuden trendejä ja miten niitä ennustetaan. Se on meidän alalla se juttu. Niin ja ihanaa on huomata, että liiketoimintamallien pyörittely vielä johtaa rohkeisiin ratkaisuihin opiskelijoiden elämässä. Todellisia mestarijoukkoja, ihastelee Marjo!

Haku mestarijoukkueeseen on käynnissä ja Marjo vinkkaa, että vuoden alku on hyvä mahdollisuus aloittaa opinnot, jotta niihin pääsee vauhdikkaasti kiinni. Aiempi osaaminen voi nopeuttaa valmistumista, joten kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja miettiä opintojen kulkua yhdessä Marjon tai Karitan kanssa.

 

 

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020

Tuoreimmat

Fuusioruokaa Valenciassa

Kokkiopiskelija Andreas työskenteli 2,5 kk fuusioruokaa valmistavassa ravintolassa, jossa mm.

5.3.2024