Entistä helpompi startti kone- ja tuotantotekniikan opintoihin

16.11.2020
Kone ja tuotantotekniikan opiskelija ja opettaja.

Savon ammattiopisto kouluttaa teollisuuteen osaavia tekijöitä ja on nykyaikaistanut laitteet, joilla opiskelijat hankkivat työelämässä tarvittavia taitoja. Teollisuus tarvitsee ihmistä, mutta uuden teknologian myötä kuormittavimpia työvaiheita voidaan siirtää roboteille. Tämän päivän teollisuus mahdollistaa useiden työtehtävien automatisoinnin ja kunnossapidon ennakoinnin. Tulevaisuudessa ala onkin mielenkiintoinen ja siisti sisätyö, joka on parhaimmillaan ihmisten ja koneiden välistä vuorovaikutusta.

Talenttia teollisuuteen uusien laitteiden myötä

Savon ammattiopiston opettajat ovat innoissaan haasteista, joita uusien laitteiden haltuunotto arkeen tuo. Ensi syksynä aloittaville opiskelijoille uudet simulaattorit tarkoittavat aiempaa nopeampaa tarttumista tekemiseen. Jatkuvan haun kautta aloittaneille simulaattorit ovat tulleet tutuksi jo nyt. Ammatilliseen koulutukseen hakevat useimmiten ne, jotka haluavat oppia käytännön kautta ja simulaattorit mahdollistavatkin turvallisen alun opintoihin.

Kone ja tuotantotekniikan useita opiskelijoita.

Aiemmin opinnot ovat alkaneet teoriajaksolla, nyt tekemään päästään aiempaa nopeammin ja turvallisemmin. Simulaattoreilla palovammoja ei tarvitse pelätä sekä käden ja silmän koordinaatio paranee. Opiskelija saa oikeat tekniikat nopeammin haltuun ja opettajan on helpompaa varmistaa osaaminen.

Tulevaisuuden teollisuus on ihmisen ja koneiden vuorovaikutusta. Uusien laitteiden myötä opintoihin on sisällytetty robotiikan opiskelua. Valmistuvilla ammattilaisilla on edellytyksiä ottaa uusia menetelmiä käyttöön ja robotiikka on tulevaisuutta. Savon ammattiopisto jatkaa kehittämistä ja osaamisen lisäämistä työelämään tarjoamalla laitteita myös yritysten tutkimus- ja tuotekehityskäyttöön.

Katso lisää kone- ja tuotantekniikasta