Taitavat Osaajat 9 vuosimallia 2016

23.2.2016

Savon ammatti- ja aikuisopiston Sammakkolammen yksikössä on tämä vuosittainen ”kokkisota” käyty jo peräti 12 kertaa. Alkujaan idea Taitava Osaaja 9 kilpailusta on lähtöisin opo Hannu Laaksoselta, tämän vuoden kisaa koordinoi opettaja Kristiina Jääskeläinen.

Tänä vuonna osallistumassa oli 10 työparia. Kilpailijat valmistivat 3. ruokalajin menun ammattikeittiöissä apunaan 1. ja 2. vuoden kokkiopiskelijat. Apurit eivät suinkaan osallistuneet ruoan valmistukseen vaan neuvoivat mistä löytyy tarvikkeet ja miten laitteet toimivat. Tunnollisimmat apurit muistuttelivat jopa kuinka tärkeää keittiössä on muistaa veden juonti.

Koulutuspäällikkö Päivi Niska avasi aamun ja evästi kisailijat ”Rehti peli ja yhteistyö on valttia, Nauttikaa ja oppikaa matkan varrella”

Kisa alkoi kello 9 ja ruokien oli oltava valmiina klo 12. Ruokien valmistukseen oli siis reippaasti aikaa, kuuluipa välillä kommentti ”perustetaan juorukerho - meillä on liikaa aikaa”.  Rosa Pyörön koulusta kertoi, ettei kisa jännittänyt ja liioin häirinnyt yöunia. Jatkosuunnitelmatkin tuntuvat neidillä kysyttäessä olevan selvillä: ” Kuopioon lähihoitajaksi”. Kun kilpailuannokset olivat valmiina, pääsivät kokit myös itse syömään.

Päivän menu kisaparin nro 7 malliin: Palsternakka-porkkanasosekeitto, lohiperhoset, tilli-lohkoperunat, keitetty parsakaali, kermaviilikastike sekä vadelma-mustikka kiisseli.

Koulussa kotitaloutta on käytännössä 1.5 tuntia viikossa. Ihanaa, että kaikki ovat rauhallisia ja hyvä, että on käytössä tuoreita yrttejä ja oikeita juureksia. Ottakaa ensi vuonna punajuuri mukaan, tuumaili erään koulun kannustusjoukoissa jännittänyt kotitalousopettaja.

Tuomarit Anne Salmela, Jari Honkonen ja Simo Huttula olivat yksimielisiä siitä, että kaikki onnistuivat hienosti. Vaativia menuja on valittu ja näitä on täytynyt harjoitella paljon. Tänään keskitytään löytämään onnistumisia, kiteytti Jari Honkonen arvostelun perusteita.

 

Voittajakaarti oli tuomaripisteiden perusteella seuraava

1. sija Jynkänlahden koulu, Kosti Jolkkonen ja Arttu Räsänen

2. sija Ahmon koulu, Katja Happonen ja Oona Haatainen

3. sija Vehmersalmen koulu, Elina Mönkkönen ja Janita Tanskanen

 Semppari-palkinto: Suininlahdenkoulu, Riikka Kosonen ja Silja Hyttinen

Onnea voittajille ja kaikille osallistujille, hieno suoritus!

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020

Tuoreimmat