Mikä on SAKUstars?

16.6.2016

Tekemisen iloa ja lisämotivaatiota harrastukseen ja opiskeluun – Sitä on SAKUstars!

SAKUstars -tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu ammattiin opiskeleville SAKU ry:n jäsenyhteisöjen opiskelijoille. Tapahtumaan on perinteisesti osallistunut yli 1000 kilpailijaa n. 50 eri oppilaitoksesta.

SATA LASISSA Kuopiossa 25.-27.4.2017

Kilpailulajeina ovat kirjoitelmat, näyttämötaide, kuvataide, musiikki, tanssiliikunta ja shakki. Näytöslajina järjestetään kampauskorun valmistaminen.

Kilpailijat pääsevät esiintymään ja testaamaan omia taitojaan sekä seuraamaan muiden esityksiä. Osallistujat ovat aloittelijoita, taiteen harrastajia tai taiteen alan opiskelijoita. Kolmihenkinen tuomaristo, joka koostuu opettajasta, opiskelijasta ja asiantuntijajäsenestä, antaa esityksistä palautetta. Pääasia tapahtumassa on osallistuminen, kaikkia kannustetaan mahdollisimman hyvään suoritukseen.

Suosituimpia kilpailulajeja ovat viime vuosina olleet yksinlaulu ja karaoke. Niihin on osallistunut jopa 70–80 kilpailijaa.

Kilpailun järjestäjillä ja tuomaristolla on iso urakka hoidettavanaan jo ennen varsinaisia kilpailupäiviä, koska moneen sarjaan lähetetään ennakkotöitä; kirjoituslajeissa runo ja kirjoitelma, kuvataiteissa piirrostaide, grafiikka, julisteet, kuvanveisto, maalaukset, sarjakuvat, taidekäsityöt, tietokonegrafiikka, valokuvat, videot ja animaatiot ja musiikkilajissa konemusiikki. Ennakkotöistä järjestetään tapahtumapaikalle näyttely kilpailupäivien ajaksi.

Esimerkiksi piirrostaiteessa voi kilpailla lyijykynä-, hiili-, tussi-, värikynä- ja sekatekniikalla. Aiheena on tapahtuman teeman mukaisesti SATA LASISSA. Arviointikriteereinä ovat omaperäisyys ja idea, tekninen toteutus, visuaalisuus, teemanmukaisuus ja vaikuttavuus.

Tanssiliikunnan kilpailulajeja ovat ryhmätanssit, tanssiduot, yksintanssi ja yksintanssi improvisoiden. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten kilpailijat toteuttavat tapahtuman teeman SATA LASISSA omissa kilpailusuorituksissaan. Tanssilajit kilpaillaan Kulttuuriareena 44:ssä.

TUKIstars muutti musiikkilajien kilpailutarjontaa Kuopion tapahtumaan. Kilpailulajeja on yhdistelty ja mikäli kilpailija haluaa säestyksen, hän tuo itse säestäjän paikalle. Kilpailujen järjestäjä huolehtii paikalle pianon. Uutuutena tarjotaan bändisolisti –kilpailua. Tässä kilpailussa paikan päällä on bändi ja kilpailija voi valita 15 kappaleesta kilpailukappaleensa.

SAKUstars -kilpailun järjestäminen on Savon ammatti- ja aikuisopistolle kuukausien urakka. Esimerkiksi tarvittavan esitystekniikan rakentaminen on iso kokonaisuus, johon järjestäjät ovat perinteisesti saaneet apua PKKY:n Outokummun koulutusyksikön media-alan opettajilta ja opiskelijoilta.

Tapahtuman teema ”SATA LASISSA” on valittu Suomen itsenäisyyden 100 –vuotta juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma on valtakunnallinen Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma. Tapahtuma on myös EkoKompassi –tapahtuma kandidaatti. Luomme tapahtumasta mahdollisimman ympäristöystävällisen.

SAKUstars on myös kiva haaste. Se on iloinen ja positiivinen tapahtuma, jossa näemme opiskelijoista ihan uusia puolia. Tapahtuman tunnelma on rento ja opiskelijat kannustavat toisiaan.

Savon ammatti- ja aikuisopistossa kilpailujärjestelyt kytketään osaksi opetusta niin tiiviisti kuin mahdollista. Tavoitteena on järjestää tapahtuma opiskelijoilta opiskelijoille.

Savon ammatti- ja aikuisopistossa 25. – 27.4. järjestettävät kisat ovat 65. ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumapaikat (alustava suunnitelma):

Avajaiset                              Musiikkikeskus

Kavalkadi                             Presidentinkatu 3, juhlasali

Päättäjäiset                          Presidentinkatu 3, juhlasali

Musiikkilajit                           Presidentinkatu 3, juhlasali
Laululajit                               Presidentinkatu 1, Auditorio

Näyttämötaiteet                    Presidentinkatu 1, juhlasali

Kuvataiteet                           Presidentinkatu 3, puualan työsali
Digikuvataidetta päivässä      Presidentinkatu 1, ATK-tila

Kirjoitus                                Presidentinkatu 3, Auditorio

Shakki                                  Presidentinkatu 3, teorialuokka

Tanssilajit                             Kulttuuriareena 44

Ennakkotöiden näyttely         Presidentinkatu 1, aula

Majoittuminen                       Savon ammatti- ja aikuisopisto, Sammakkolammentie 2, Kuopio

Opiskelijoiden illanvietto        Presidentinkatu 3

Huoltajien illanvietto              Presidentinkatu 3

Lisätietoja:
Sirpa Hakala-Kosunen
SAKUstars2017 Kuopio SATA LASISSA
tapahtumavastaava
p. 044 785 3028
s-posti: sakustars2017@sakky.fi

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat