Tekemäni työ on arvokasta ja tärkeää

22.9.2014

”Lähdin peruskoulun jälkeen opiskelemaan puhdistuspalvelujen perustutkintoa. Koulutus alkoi vuonna 2010. Olimme tuolloin ensimmäinen suoraan peruskoulusta tullut ryhmä, jolle kyseinen koulutus järjestettiin. Opiskelu oli mukavaa ja hyvin vaihtelevaa. Itse pidin eniten ateriapalveluidentunneista keittiöllä. Puolestaan haastavinta minulle oli teorian opiskelu. Mikään ei kuitenkaan ollut niin vaikeaa, ettenkö niistä olisi selvinnyt.

Opiskeluni aikana olin työharjoitelussa kouluilla, vanhainkodissa, keskuskeittiöllä, terveyskeskuksella sekä kotihoidossa. Oli todella mukavaa työskennellä niin monenlaisissa ja tavoiltaan erilaisissa ympäristöissä.

Vuonna 2012 osallistuin opettajieni innostamana Taitaja -kilpailuun, joka tuolloin järjestettiin Jyväskylässä. Työtehtävät olivat vaativia ja tuomarit tarkkasilmäisiä. Kisoissa vallitsi kuitenkin hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Omalta osaltani kilpailut sujuivat hyvin ja sijoituin kolmanneksi. Tuntui hienolta, että olin saavuttanut jotain niin suurta. Vuotta myöhemmin osallistuin Taitajiin uudelleen ja tulin toiseksi. Kisoissa menestymisen ansiosta osaan nyt arvostaa omaa työpanostani eritavalla.

Tällä hetkellä työskentelen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa vakituisessa työsuhteessa laitoshuoltajana. Työnantajani toimii Servica. Laitoshuoltajan tehtävänä on huolehtia hygienitasosta sekä varmistaa ruokahuollon toimivuus. Parasta työssä on monipuolisuus ja ihmisläheisyys. On hienoa päästä tapaamaan potilas tai hänen omaisensa. Heidän päiväänsä voi helposti piristää tervehtimällä ystävällisesti. Koen, että tekemäni työ on arvokasta ja tärkeää.”

Tapani Salovesi

 

Kiinnostaako puhdistuspalveluala?
Kysy lisää nuorten perustutkinnoista!

Opinto-ohjaaja Marianne Honkonen, p. 044 785 4811
Koulutussihteeri Pirkko Korhonen, p. 044 785 3391

Kysy lisää aikuisten näyttötutkinnoista!

​Koulutuspäällikkö Markku Hemming p. 044 785 4819

Eeva Jäppinen p. 044 785 8806

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat