Lounasravintolat

Energiaa opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Kokkiopiskelija hymyilee.

 

Ravintola Savonia, Sammakkolammentie 2

3.1.2022 alkaen edellytämme vierailevilta asiakkailtamme voimassa olevaa koronapassia.

 

Savo Catering -ravintolapalvelujemme tärkein tehtävä on huolehtia Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion opiskelijoiden ja henkilöstön päivittäisestä hyvinvoinnista; tämän he varmistavat tarjoamalla ravitsemuksellisesti täysipainoisia ateriakokonaisuuksia.  Lounastarjoilun lisäksi aamuisin on tarjolla ravitseva luomupuuro. 

Ravintola Savonia Kuopion Sammakkolammentiellä tarjoaa lounas- ja muita ravintolapalveluja ja kokouspalveluja myös ulkopuolisille. 

Kaikissa Savon Catering -kahviloissa opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus syödä terveellinen välipala, virkistäytyä ja nauttia kahvilapalveluista.

Opiskelijat ja henkilökunta ruokailevat Iisalmen kampuksella Ylä-Savon ammattiopiston ravintolassa, Pohjolankadulla Presidentinkadun ravintolassa, Rissalassa Kuopion lentoaseman ravintolassa, Sahakadulla Junttan Oy:n henkilöstöravintolassa ja Kolmisopen kampuksella lounaskahvila Kiitolinjassa.

Runsaasti lähiruokaa

Lounasravintolat toimivat myös oppimisympäristöinä, joissa opiskelijat tutustuvat tulevaa ammattiaan varten ammattikeittiöiden toimintaan ja erilaisiin tehtäviin. Valmistamme tarjottavan ruoan pääsääntöisesti itse. 

Lounaan tarjoamme noutopöydästä, jonka antimissa suosimme lähituottajia ja kotimaisia vihanneksia ja juureksia. Astelemme myös Portaat Luomuun -polkua, jonka myötä meillä on päivittäin tarjolla luomutuotteita. Toimimme aktiivisesti, jotta hiilijälänjälkemme on mahdollisimman pieni.

Ruokalistasuunnittelussa huomioimme ruokasuositusta ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin. Opiskelijoille on tarjolla 1-2 pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka; kasvisruokapäivinä vaihtoehtoja on yksi. Henkilöstön lounaalla on tarjolla 2–3 ruokalajia, joista yksi on kasvisruoka. Lisäksi lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä, tuoreet leivät, ruokajuoma sekä jälkiruokia keitto- tai teemapäivinä. 

Erityisruokavaliot

Opiskelija, jos sinulla on ruoka-aineallergia tai muu erityisruokavalio, toimita meille lääkärintodistus. Kasvisruokavaliota riittää pelkkä ilmoitus. Täysin vegaania ruokaa emme tällä hetkellä valmista säännöllisesti. Erityisruokavaliolomake (pdf) toimitetaan oman kampuksen opiskelijaravintolaan. 

Voit myös käydä keskustelemassa meidän kanssamme omista ruokailuun liittyvistä terveydellisistä tarpeistasi.  

Lisätiedot

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Pakkanen Maritta
ravintolapalvelupäällikkö
ravintolapalvelut
Savon Catering
PL 87 (Presidentinkatu 3)
70101 Kuopio

Oiva-raportin logo.

Oiva-raportin hymy kertoo, että elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta ravintoloissamme hyvä.

Luomua-ravintola-logo.