Savilahti 2022

Savilahden kampuksen näkymä etuovelta

Kuopion Savilahden kampusalue hakee vertaistaan monella asteikolla. Savilahden merkitys on suuri Savon koulutuskuntayhtymälle, mutta myös koko Kuopiolle ja sitä myöten alueelle. 2020-luvun loppuun mennessä Savilahden alueen on tarkoitus olla 35 000 ihmisen työpaikka, opiskelukampus tai koti.

Savon ammattiopisto rakentaa alueelle kolme omaa uudisrakennusta, joiden nimet ovat Voima, Virta ja Valo. Omat rakennukset rakennetaan Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti. Lue lisää Savon ammattiopiston Joutsenmerkki-rakentamisesta.

Neljännes rakennus, Vire, vuokrataan KPY Novapolikselta. Liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja henkilökunta olivat Savilahdessa ensimmäisiä sakkylaisia, kun he aloittivat syksyn 2020 opinnot Vireessä. 

Monipuolinen ja iso oppimisympäristö

Savon ammattiopiston kampusalue on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2022. Silloin Savilahdessa on ammattiopiston opiskelijoita kirjoilla 3 500 ja henkilökuntaa 450. Päivittäin kampuksella liikkuu 2 200 sakkylaista.

Oppimisympäristöjen kokonaisala on melkein 29 000 m² eli noin neljän jalkapallokentän verran. Oppimistiloista tulee monimuotoisia, joten tiloja voidaan hyödyntää monin tavoin. 

3D-ilmakuva vuonna 2022 valmistuvan Savilahti-kampuksesta.

3D-ilmakuva vuonna 2022 valmistuvan Savilahti-kampuksesta.

3D-ilmakuva vuonna 2022 valmistuvan Savilahti-kampuksesta.

3D-ilmakuva vuonna 2022 valmistuvan Savilahti-kampuksesta.

Rakennusurakka menossa

Savilahden kokonaiskustannus on 74 miljoonaa euroa, josta 64 miljoonaa euroa on rakentamisen osuus. Savilahden kampusrakentaminen toteutetaan projektinjohtourakkana, josta vastaa YIT Suomi Oy.

Katso viereisestä raksakamerasta, miten rakennustyöt etenevät. 

Kolme koulutusastetta yhdessä

Sekä Savon ammattiopisto että Savonia-ammattikorkeakoulu keskittävät pääosan Kuopiossa tapahtuvasta koulutuksestaan Savilahteen. Yhdessä Itä-Suomen yliopiston kanssa Savilahteen muodostuu kolmen koulutusasteen oppimiskeskittymä, johon alueen monipuolinen yritysmaailma tuo arvokkaan lisänsä.

Katso Savilahti-vision esittelyvideo täältä ja tutustu Savilahti-vision kokonaisesittelyyn täällä