Sähköturvallisuustutkinto 2, ST2 - 20.4.2023

Paikkakunta
Kuopio
Kohderyhmä

Sähköturvallisuussäädökset edellyttävät, että sähkötöiden johtajalla ja käytön johtajalla on oltava riittävä kelpoisuus, joka osoitetaan arviointilaitoksen antamalla pätevyystodistuksella. Pätevyystodistuksen saaminen edellyttää koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi sähköturvallisuustutkinnon suorittamista. Sähköturvallisuustutkintojen järjestämisestä huolehtii Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Toteutus

To 20.4.2023 klo 11.30-15
Sähköturvallisuustutkinnolla tarkoitetaan tutkintoa, jolla osoitetaan sähkötöiden turvallisuuteen liittyvien säännösten, määräysten ja ohjeiden tuntemus.
Sähköturvallisuus 2 = enintään 1000 V sähkölaitteistojen asennustöitä koskeva tutkinto

Sähköturvallisuustutkinnot ovat kaksiosaisia. Tutkintoihin sisältyy täydennys- ja vaihtoehtotehtäviä sekä tehtäviä, joihin on vastattava kirjallisesti tai laskennallisesti.
Sähköturvallisuustutkinnon ensimmäiseen osaan sisältyy sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus.
Sähköturvallisuustutkinnon toiseen osaan sisältyvät muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet. Lisäksi tutkinnoissa edellytetään yleistä sähkötekniikan osaamista.
Sähköturvallisuustutkinnon hyväksytty suorittaminen edellyttää molemmista osista erikseen noin kahden kolmasosan pistemäärää maksimipistemäärästä. Tukes päättää tutkinnon tarkat hyväksymisrajat.

Sähköturvallisuustutkinto 2:ssa saa olla mukana TUKESin vahvistamina osaamisvaatimuksina olevat lait, asetukset ja muut määräykset (STM-tutkintopaketti 2) joka on omakustanteinen. Voit tilata tutkintopaketin Sähköinfo Oy:stä tai Opiks-Tiimi Oy:stä. Lakeihin ja asetuksiin voit tutustua Tukesin säädöstietopalvelussa.

Lisätietoja koulutuksesta

Koulutuspäällikkö Marko Haataja puh. 044 785 3278
Opettaja Kim Turtiainen, puh. 044 785 3177
Opettaja Tuomas Kamunen, puh. 044 785 3339
s.postit: etunimi.sukunimi@sakky.fi tai kurssit@sakky.fi

Hinta
235,60 € (sis.alv24%)
Koulutuspaikka
Kuopio
Ajankohta
20.4.2023
Haku päättyy
17.04.2023