Mediapalvelujen toteuttaja | Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Media-alan opiskelijat ottavat valokuvaa kampuksen pihalla.
Haku
Yhteishaku 2024
Koulutus alkaa
Syksy 2024
Tutkinto/Koulutus
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Haluatko työskennellä luovalla alalla? Oletko kiinnostunut itseilmaisusta kuvan ja videon keinoin? Rakastatko ideointia, luovia ratkaisuja tai kuvankäsittelyä? Jos luovuus on juttusi, opiskele mediapalvelujen toteuttajaksi ja anna luovuutesi lentää! Mediapalvelujen toteuttaja on alansa monilahjakkuus. Tuotat tiimin jäsenenä mediasisältöä ja mainontaa erilaisiin sovelluksiin, digitaalisiin alustoihin ja sosiaaliseen mediaan.

Media-alalla opiskelet esimerkiksi graafista suunnittelua, printti-, verkko- ja somejulkaisuiden suunnittelua ja toteutusta, valokuvausta, studiotyöskentelyä, kuvankäsittelyä, 3D-animointia ja videokuvausta. Opiskeluun kuuluu projektityötä asiakastöiden parissa. Asiakastöitä ovat esimerkiksi yritysilmeet, verkkosivut, esittely-ja mainosvideot, tapahtumakuvaukset ja markkinointivalokuvaukset.

Koulutuksen kesto
2–3 vuotta
Kenelle

Olet suorittanut peruskoulun ja haluat työskennellä media-alan työtehtävissä.

Viihdyt tiimityössä, haluat käyttää luovuuttasi ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot.

Kielitaitovaatimus B1.

Paikkakunta
Varkaus
Opintoala
Koulutuksen rakenne

Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Useita tapoja opiskella

Työelämässä oppiminen

Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työelämässä oppimista. Työelämäjaksojen muotona on joko koulutus tai oppisopimus. Työelämässä oppiminen koulutussopimuksella on palkatonta, oppisopimuksella oleva opiskelija taas saa työstään palkkaa.

Opiskelija, koulu ja työpaikan edustajat suunnittelevat yhdessä työelämäjakson järjestelyt. Opettaja auttaa sinua sopivien työpaikkojen etsimisessä ja ohjaa sinua jakson aikana. Työpaikalla sinua ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Opiskelijana teet perustutkinnon opinnoista jopa puolet työpaikoilla tai oppilaitoksen omissa työkohteissa. Työelämäjaksoilla viet opintoja eteenpäin töitä tehden, samalla kun tutustut alasi työpaikkoihin ja luot suhteita tuleviin työnantajiin. Työelämäjakson voit sovitusti suorittaa myös ulkomailla.

Näytöt

Näytöillä saat arvosanat ammatillisista opinnoista eli tutkinnon osista. Ne osoittavat, että olet saavuttanut opintojen aikana ammatilliset tavoitteet ja työelämässä vaadittavan ammattitaidon. Näytöt ovat omalle opiskelualalle tyypillisiä työtehtäviä. Teet näytöt mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla aidoissa työtilanteissa yhteistyössä työpaikkojen henkilöstön kanssa.

Soveltuvuuskoe
Ei
Aloituspaikat

Varkaus
PK 18
 

Kaksoistutkintomahdollisuus

Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon, eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

  • Lukio-opinnot ovat osa ammatillista tutkintoa​
  • Tavoitteena ammatillisen tutkinnon lisäksi yo-tutkinto (laajuus 180 osp)​
  • Savon ammattiopisto tarjoaa 5 valinnaista lukiokurssia myös jatko-opintopolun valinneille opiskelijoille, jotka eivät suorita kaksoistutkintoa
     

Miten haen

  • Hakijan peruskoulun lukuaineiden keskiarvo oltava vähintään 7​
  • Haetaan perustutkintojen yhteishaussa: ilmoita lomakkeella kiinnostuksesi lukio-opintojen suorittamiseen
Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolku.fi -palvelusta ja korkeakoulujen omilta verkkosivuilta.

Muita jatko-opintomuotoja ovat esimerkiksi toisen osaamisalan opiskelu omalta alalta, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen sekä erilaiset ammatilliset täydennyskoulutukset.

Tulevaisuuden työsi

Tulevia nimikkeitäsi ovat esimerkiksi media-, valokuva- tai kamera-assistentti, kuvankäsittelijä, tuotanto- ja kuvaussihteeri, avustava graafinen suunnittelija, videoeditoija tai videokuvaaja.

Tutustu opiskeluun

Tutustu kampukseen