Leipomoalan erikoisammattitutkinto, kondiittorimestari tai leipurimestari (Kuopio)

sakky logo
Koulutus alkaa
Joustava aloitus
Tutkinto/Koulutus
Leipomoalan erikoisammattitutkinto
Koulutuksen kesto
Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, noin 1 vuosi, aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.
Paikkakunta
Kuopio
Kohderyhmä

Koulutus soveltuu leipomo- ja konditoria- sekä ravintola-alan ammattilaisille, jatkokoulutukseksi alalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista alalta, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta.

Toteutus

Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Osaaminen näytetään työpaikalla, jota arvioivat leipomoalan ammattilaiset. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa. Tutkinnon aikana oppilaitoksessa järjestetään lähipäiviä joihin osallistutaan työn ohella.

Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Hanne Rissanen, p. 044 785 3227, sähköposti: hanne.rissanen@sakky.fi.

Kustannukset
Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton (oppisopimus edellyttää voimassa olevaa työsuhdetta)
Koulutusmaksu 500 €
Osallistujan tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden ja -vaatteiden hankintaan koulutuksen aikana.
Aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.
Koulutuspaikka
Presidentinkatu 1-3, Kuopio
Opetusmuoto
Päivä- ja monimuoto
Tutkinnon muodostuminen ja tavoitteet

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp). Pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat ovat tutkintonimikekohtaisia. Lue lisää tutkinnon vaatimuksista, linkki tutkinnon perusteisiin alhaalla.

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii erilaisissa leipomo- tai ravintola-alan työpaikossa valmistaen monipuolisesti alan tuotteita.
Hän voi työskennellä tuotannon suunnittelu- ja ohjaustehtävissä, esimies- ja tuotekehitystehtävissä. Leipurimestarin ja kondiittorimestarin tutkinnon suorittanut hallitsee alan valmistusprosessit, asiakaslähtöisen tuotesuunnittelun ja tuotekehityksen sekä hallitsee myös taitotyön valmistuksen sekä valmistaa perinteisiä ja kansainvälisiä erikoistuotteita. Tutkinnon suorittanut hallitsee raaka-aineiden käytön ja niiden ominaisuudet. Hän hallitsee keskeiset valmistustekniikat.
Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa tai paistopisteessä sekä juhlapalvelussa ja ravintolassa. Hän osoittaa alansa erittäin monipuolista osaamista sekä syvällistä ammattitaitoa, hän voi myös toimia alan yrittäjänä.

Oppisopimuskoulutus

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, niin voit olla yhteydessä työelämäkoordinaattoriin: Karita Nuikka, p. 044 785 3075
tai täytä sähköinen hakulomake: Haku oppisopimuskoulutukseen

Hakemismenettely

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan ohjauskeskusteluun, jotka ovat sopimuksen mukaan.
Liitä todistusjäljennökset sähköisesti hakemukseen.

Opettaja Hanne Rissaselta p. 044 785 3227, sähköposti: hanne.rissanen@sakky.fi.

Opintojen rahoitus

Päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää TE-toimistosta mahdollisuutta opiskella työttömyysetuudella tuettuna.

Tutkinnon perusteet (OPH)
Huomioitavaa

Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.

Haku päättyy
Jatkuva haku