Kosmetiikkaneuvoja | Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

nainen meikkaa asiakasta
Haku
Yhteishaku 2024
Koulutus alkaa
Syksy 2024
Tutkinto/Koulutus
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Oletko kiinnostunut kauneudesta, meikkaamisesta ja erilaisista kauneudenhoitotuotteista? Kosmetiikkaneuvojana osaat opastaa asiakkaita niin ihon- ja hiustenhoidossa kuin tuotteiden käytössä. Tunnet kosmetiikkatuotteet, trendit ja tekniikat. Olet asiakaspalvelutaitoinen kosmetiikan asiantuntija: myyt hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden. Kosmetiikkaneuvojana sinulla on hyvät esiintymis-, vuorovaikutus- ja myyntitaidot sekä kattava tuotetuntemus.

Koulutuksen kesto
2–3 vuotta
Kenelle

Olet suorittanut peruskoulun ja haluat työskennellä kauneudenhoitoalan ja myynnin työtehtävissä.

Olet asiakaspalveluhenkinen ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Kielitaitovaatimus B1.

Paikkakunta
Kuopio
Koulutuksen rakenne

Hius- ja kauneudenhoitoalan opintojen alkaessa valitset yhden neljästä osaamisalasta. Osaamisalat ovat ihonhoidon osaamisala, hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kampaajatyön osaamisala tai parturityön osaamisala.

Osaamisalan opinnot toteutuvat, kun alan valinneita opiskelijoita on riittävästi. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa kaikissa osaamisaloissa. Osaamisalan opintoihin otetaan kerrallaan enintään 22 opiskelijaa.

Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Useita tapoja opiskella

Työelämässä oppiminen

Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työelämässä oppimista. Työelämäjaksojen muotona on joko koulutus tai oppisopimus. Työelämässä oppiminen koulutussopimuksella on palkatonta, oppisopimuksella oleva opiskelija taas saa työstään palkkaa.

Opiskelija, koulu ja työpaikan edustajat suunnittelevat yhdessä työelämäjakson järjestelyt. Opettaja auttaa sinua sopivien työpaikkojen etsimisessä ja ohjaa sinua jakson aikana. Työpaikalla sinua ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Opiskelijana teet perustutkinnon opinnoista jopa puolet työpaikoilla tai oppilaitoksen omissa työkohteissa. Työelämäjaksoilla viet opintoja eteenpäin töitä tehden, samalla kun tutustut alasi työpaikkoihin ja luot suhteita tuleviin työnantajiin. Työelämäjakson voit sovitusti suorittaa myös ulkomailla.

Näytöt

Näytöillä saat arvosanat ammatillisista opinnoista eli tutkinnon osista. Ne osoittavat, että olet saavuttanut opintojen aikana ammatilliset tavoitteet ja työelämässä vaadittavan ammattitaidon. Näytöt ovat omalle opiskelualalle tyypillisiä työtehtäviä. Teet näytöt mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla aidoissa työtilanteissa yhteistyössä työpaikkojen henkilöstön kanssa.

Soveltuvuuskoe
Ei
Aloituspaikat

Kuopio
PK 30

Kaksoistutkintomahdollisuus

Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon, eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

  • Lukio-opinnot ovat osa ammatillista tutkintoa​
  • Tavoitteena ammatillisen tutkinnon lisäksi yo-tutkinto (laajuus 180 osp)​
  • Savon ammattiopisto tarjoaa 5 valinnaista lukiokurssia myös jatko-opintopolun valinneille opiskelijoille, jotka eivät suorita kaksoistutkintoa
     

Miten haen

  • Hakijan peruskoulun lukuaineiden keskiarvo oltava vähintään 7​
  • Haetaan perustutkintojen yhteishaussa: ilmoita lomakkeella kiinnostuksesi lukio-opintojen suorittamiseen
Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolku.fi -palvelusta ja korkeakoulujen omilta verkkosivuilta.

Muita jatko-opintomuotoja ovat esimerkiksi toisen osaamisalan opiskelu omalta alalta, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen sekä erilaiset ammatilliset täydennyskoulutukset.

Tulevaisuuden työsi

Kosmetiikkaneuvojana  työskentelet tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai alan maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä. 

Tutustu opiskeluun

Tutustu kampukseen