Kiinteistönhoitaja | Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

kiinteistönhoitaja työssään
Haku
Yhteishaku 2024
Koulutus alkaa
Syksy 2024
Tutkinto/Koulutus
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Kiinteistönhoitajana vastaat erilaisten kiinteistöjen sisä- ja ulkotilojen turvallisesta käyttökunnosta. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suoritettuasi olet kiinteistönhuollon ammattilainen, joka kutsutaan apuun esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa on liian kylmä tai kuuma, sisäilman laatu vaikuttaa huonolta tai piha on talvella vaarallisen liukas.

Huolehdit kiinteistöjen sekä kiinteistönhoidon työkalujen pienistä huolto- ja korjaustöistä. Pidät piha-alueet siistinä. Sinulla on tarvittava osaaminen myös kiinteistön sisäilman laadun tarkkailuun. Osaat paikantaa erilaisten kiinteistöteknisten järjestelmien toimintahäiriöitä ja huoltaa tavanomaiset laitteet, kuten tehdä ilmanvaihtokoneiden määräaikaishuollot. Kaikessa tekemisessäsi ja myös opinnoissasi korostuvat hyvät asiakaspalvelutaidot, tekninen osaaminen, itsenäinen työote ja vastuullisuus.

Koulutuksen kesto
2–3 vuotta
Kenelle

Olet suorittanut peruskoulun ja haluat työskennellä puhtaus- ja kiinteistöpalvelun alalla.

Olet tarkka, huolellinen ja vastuullinen. 

Kielitaitovaatimus A2.

Paikkakunta
Kuopio
Varkaus
Koulutuksen rakenne

Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Useita tapoja opiskella

Työelämässä oppiminen

Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työelämässä oppimista. Työelämäjaksojen muotona on joko koulutus tai oppisopimus. Työelämässä oppiminen koulutussopimuksella on palkatonta, oppisopimuksella oleva opiskelija taas saa työstään palkkaa.

Opiskelija, koulu ja työpaikan edustajat suunnittelevat yhdessä työelämäjakson järjestelyt. Opettaja auttaa sinua sopivien työpaikkojen etsimisessä ja ohjaa sinua jakson aikana. Työpaikalla sinua ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Opiskelijana teet perustutkinnon opinnoista jopa puolet työpaikoilla. Työelämäjaksoilla viet opintoja eteenpäin töitä tehden, samalla kun tutustut alasi työpaikkoihin ja luot suhteita tuleviin työnantajiin. Työelämäjakson voit sovitusti suorittaa myös ulkomailla.

Näytöt

Näytöillä saat arvosanat ammatillisista opinnoista eli tutkinnon osista. Ne osoittavat, että olet saavuttanut opintojen aikana ammatilliset tavoitteet ja työelämässä vaadittavan ammattitaidon. Näytöt ovat omalle opiskelualalle tyypillisiä työtehtäviä. Teet näytöt mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla aidoissa työtilanteissa yhteistyössä työpaikkojen henkilöstön kanssa.

Soveltuvuuskoe
Ei
Kaksoistutkintomahdollisuus

Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon, eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

  • Lukio-opinnot ovat osa ammatillista tutkintoa​
  • Tavoitteena ammatillisen tutkinnon lisäksi yo-tutkinto (laajuus 180 osp)​
  • Savon ammattiopisto tarjoaa 5 valinnaista lukiokurssia myös jatko-opintopolun valinneille opiskelijoille, jotka eivät suorita kaksoistutkintoa
     

Miten haen

  • Hakijan peruskoulun lukuaineiden keskiarvo oltava vähintään 7​
  • Haetaan perustutkintojen yhteishaussa: ilmoita lomakkeella kiinnostuksesi lukio-opintojen suorittamiseen
Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolku.fi -palvelusta ja korkeakoulujen omilta verkkosivuilta.

Muita jatko-opintomuotoja ovat esimerkiksi toisen osaamisalan opiskelu omalta alalta, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen sekä erilaiset ammatilliset täydennyskoulutukset.

Tulevaisuuden työsi

Työpaikkasi löydät usein kiinteistöpalvelu- tai huoltoyrityksestä. Myös isommat yritykset tai yritysryhmittymät sekä julkisen sektorin toimijat voivat palkata oman kiinteistönhoitajan. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tutustu opiskeluun

 

Tutustu kampuksiin