Asiakaspalvelu ja myyntityö ammatiksi nuorille (nro 701004)

sakky logo
Koulutus alkaa
07.12.2021
Tutkinto/Koulutus
Asiakaspalvelu ja myyntityö ammatiksi nuorille -koulutus
Koulutuksen kesto
Koulutusaika: 7.12.2021 - 2.3.2022
Paikkakunta
Kuopio
Kohderyhmä

Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat asiakaspalvelusta ja myyntityöstä, kaupan alan ammateista kiinnostuneet nuoret, sekä suomalaiset että maahanmuuttajataustaiset, työttömät ja työttömyysuhanalaiset työnhakijat. Koulutukseen voidaan valita myös kuntakokeiluun osallistuvia henkilöitä.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Voit hakea työvoimakoulutukseen, mikäli olet tällä hetkellä työtön, työttömyysuhan alainen, lomautettuna, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua tai teet osa-aikatyötä.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiuksia asiakaspalveluun ja myyntityöhön, antaa käsitys myynti- ja asiakaspalvelualan perusteista, koulutus- ja työmahdollisuuksista sekä alan työtehtävistä erilaisissa toimintaympäristöissä. Tavoitteena koulutuksen jälkeen on työllistyä kaupan alalle myynti- ja asiakaspalvelualan tehtäviin tai hakeutua jatkokoulutukseen.
Koulutuksen aikana opiskelijat suorittavat Ikärajapassin.

Koulutuksen sisältö:
· Orientaatio ja koulutuksen päätös
· Työelämän pelisäännöt, työnhaku ja työsuhde
· T-taidot ajan tasalle
· Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
· Kaupan toimintaprosessi ja logistiikka
· Myyntiprosessi ja myyntitaito
· Asiakaslähtöinen myynti ja jälkitoimet
· Kassatyö ja maksutavat
· Erilaiset myymäläkonseptit
· PTY:n omavalvonta ja ikärajapassi
· Työelämäjakso (sis. myös työpaikkavierailut ja tutustumiskäynnit)

Toteutus

Koulutusjärjestelyt:

Koulutus sisältää lähiopetusta (189 t), etäopiskelua (28 t, IT-taidot) ja työelämäjakson (ohjatut työpaikkavierailut ja työssä oppiminen käytännön työtehtävissä, 203 t) sekä henkilökohtaista ohjausta opintojen etenemiseen ja jatkosuunnitelmiin. Lähiopetusta on 7 oppituntia (à 45 min.) päivässä klo 8 - 16 välisenä aikana. Lähiopetuksessa on paljon vuorovaikutteista ryhmä- ja parityöskentelyä sekä oppilaitoksen/kampuksen omassa kaupassa tapahtuvaa käytännön harjoittelua.

Koronatilanteesta riippuen lähiopetus voidaan toteuttaa Teamsin tai muun sovittavan etäyhteyden avulla. Lähiopetuksen tukena sekä etäopiskelussa käytetään Moodle-verkko-oppimisympäristöä.

Työelämäjakso sisältää työpaikkavierailuja sekä 5 viikon yhtenäisen työelämässä oppimisen jakson. Kaikessa opiskelussa ja oppimisessa kaupan tulevaisuuden haasteet ja monikanavaisuus ovat keskeisessä roolissa.

Koulutuspaikka: Savon ammattiopisto, Microkatu 1, U-osa, Kuopio

Työssäoppimisjärjestelyt:

Koulutuksen alkuvaiheessa tehdään työpaikkavierailuja yrityksissä opettajavetoisesti koko ryhmän tai puolikkaan ryhmän kanssa. Koulutuksen lopussa on 5 viikon yhtenäinen työelämässä oppimisen jakso, jonka aikana opiskelija on työpaikalla oppimassa 5 päivänä viikossa. Työelämässä oppimisen aikana noudatetaan työpaikan työaikajärjestelyjä. Työelämässä oppimista ohjaavat työpaikalta erikseen sovittu työpaikkaohjaaja sekä opettaja

Lisätietoja koulutuksesta

Pääopettaja Elina Pentikäinen, p. 044 785 4937, elina.pentikainen@sakky.fi
Koulutuspäällikkö Anna Ranta, p. 044 785 4936, anna.ranta@sakky.fi
#liiketalouskuopio

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa:
Ritva Iivarinen, p. 0295 043 564, ritva.iivarinen@te-toimisto.fi

Koulutuspaikka
Savilahti, Kuopio
Opetusmuoto
Työvoimakoulutus
Oheismateriaali
Hakemismenettely

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN 07.11.2021 mennessä täyttämällä sähköinen hakulomake www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus, Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”

Hae koulutukseen
Täytä hakemus huolellisesti, koulutushakemus on myös työpaikkahakemus.

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Valinta hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Huomioitavaa

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Haku päättyy
07.11.2021